Цената на златото в петък сутринта съвсем леко спада, донякъде

...
Цената на златото в петък сутринта съвсем леко спада, донякъде
Коментари Харесай

Златото леко поевтинява в очакване речта на Пауъл

Цената на златото в петък сутринта напълно леко спада, ненапълно поради повишаването на $ по отношение на международните валути. Инвеститорите не престават да чакат речта на ръководителя на Федералния запас пред конференцията в Джаксън Хоул, която може да даде инструкции за паричната политика на регулатора.

Според данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време, декемврийската фючърсна цена на златото на нюйоркската борса Comex се намали с $0,90, или 0,05%, до $1770,5 за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се продават по 1758 $ за тройунция, осведоми ТradingЕconomics.

Цената на септемврийските фючърси за среброто се повишава с 0,27% до 19,172 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) днес нарасна с 0,07%, до 108,55 пункта. По-силният $ прави златото по-малко налично за закупуване в други валути.

Пазарите не престават да чакат с неспокойствие речта на ръководителя на Федералния запас на Съединени американски щати Джером Пауъл на конференцията в Джаксън Хоул по-късно в петък. Търговците се надяват да чуят мнения по отношение на паричната политика и икономическата среда в Съединени американски щати. Анализаторите правят оценка вероятностите за закъснение на повишението на лихвените проценти до повдигане с 50 базисни пункта през септември след две летни нараствания от 75 базисни пункта, такива упования се основават на скорошна мощна макро статистика.

Оценката за спада на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през второто тримесечие беше усъвършенствана до 0,6% на годишна база от първата оценка от 0,9%, а годишната инфлация през страната през юли сподели закъснение за първи път от април - до 8,5% от 9,1%.

Според CME Group, 61,5% от анализаторите обаче чакат през септември нарастване на лихвите с 0,75 процентни пункта до 3-3,25% годишно. Златото е сензитивно към сигнали от Федералния запас на Съединени американски щати, защото решенията на регулатора засягат $, от чиято стойност зависи и динамичността при цената на скъпоценния метал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР