Цената на златото може да достигне 4000 долара за тройунция

...
Цената на златото може да достигне 4000 долара за тройунция
Коментари Харесай

Златото може да поскъпне до 4000 долара за тройунция през следващите 3 години

Цената на златото може да доближи 4000 $ за тройунция в границите на идващите три години. Това съобщи пред Си Ен Би Си Франк Холмс, основен изпълнителен шеф на U.S. Global Investors.

По думите бъдещата цена на благородния метал обаче зависи от редица фактор, в това число напредъка по създаването на ваксина за ковид  и резултата от идните през ноември президентски избори в Съединени американски щати.

Тази година цената на златото доближи най-високите си равнища от септември 2011 г, защото доста вложители гледат на метала като актив леговище на фона на пандемията от COVID-19. Миналата седмица жълтият метал прескочи границата от 2000 $ за тройунция за първи път в историята.

„ Не е мъчно да си представим цена на златото от 4000 $ “, споделя Холмс, като уточни като причина за това пакетите от тласъци за възобновяване американската стопанска система на стойност трилиони долари. Той добави, че финансовите министри и централните банки от Г-20 „ работят дружно като картел “

„ Не сме виждали сходно нещо. Централните банки основават пари при нулеви лихви. При тези условия златото се трансформира в доста прелъстителен актив “, разяснява Холмс.

По-хлабавата парична политика нормално кара вложителите да търсят повече злато. Когато действителната рентабилност по държавните скъпи бумаги пада, цената на златото нараства (и обратното)

Макар че е склонен с разбора, че има доста фактори, подкрепящи златото, Юнг-и Ма от Wealth Management счита, че има две събития, които могат да трансформират траекторията на златото.

„ Едното, несъмнено, е развиването на ваксина против ковид. Другото са изборите. Смятаме, че имунизацията има капацитета да наруши някои от позитивните фактори, които работят в интерес на златото “, разяснява той.

Според откривателите от Third Bridge Group златото може да падне под 1600 $ за тройунция незабавно след изборите, преди още веднъж да нарастне през идната година.

„ Остават по-малко от 100 дни до изборите, а Тръмп неотдавна загатна за тяхно отсрочване. Това увеличи опасенията, че той ще потърси метод да попречи на изборите, защото сега изостава доста от Байдън “, разяснява Камерън Александър от  Refinitiv.

Към 10:25 ч. българско време цената на златото е 2031,87 $ за тройунция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР