Цената на златото леко се покачва при слаба търговия във

...
Цената на златото леко се покачва при слаба търговия във
Коментари Харесай

Цената на златото леко се покачва заради спада на долара

Цената на златото леко се повишава при слаба търговия във вторник сутринта, защото предпазливостта доминираше в настроенията преди срещите за паричната политика, планувани тази седмица за Федералния запас, Европейската централна банка и Централната банка на Япония.

Котировките на благородния метал през днешния ден се поддържат от обезценяването на $, което прави златото по преференциално за пазаруване от притежателите на други валути.

Kъм 9:30 чaca бългapcĸo вpeмe цeнaтa на августовските фючърси върху златото на фондовата борса Comex в Ню Йорк се повишава с $3,90 или с 0,20%, до $1973,60 за тройунция.

Скъпоценният метал се продава на спот пазара по 1961,52 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на юлските фючърси за среброто в това време се понижaвa с 0,201% до 24,21 $ за тpoйунция.

Инвеститорите също се приготвят за данни за инфлацията в Съединени американски щати, които би трябвало да бъдат оповестени във вторник, които биха могли да повлияят на вероятностите за стопанската система и лихвените проценти. Пазарите виждат над 70% късмет Фед да резервира референтния си лихвен % неизменен в сряда, като в същото време остават разногласни по отношение на това дали ще поддържа лихвите постоянни или ще възобнови стягането на политиката си през юли.

Очаква се Банката на Япония също да резервира извънредно разхлабената си парична политика в петък, до момента в който ЕЦБ се чака да увеличи главния си лихвен % с 25 базисни пункта тази седмица и още веднъж през юли, с цел да се бори със забавената инфлация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР