Цената на Worldcoin, токен за криптовалута за начинанието на Сам

...
Цената на Worldcoin, токен за криптовалута за начинанието на Сам
Коментари Харесай

Worldcoin на Сам Алтман поскъпна с над 40% след пускането на Sora

Цената на Worldcoin, токен за криптовалута за начинанието на Сам Алтман за сканиране на цифрова идентификация на очната ябълка, се увеличи след стартирането на най-новия инструмент за изкуствен интелект на OpenAI, Sora. Това идва на фона на възходяща седмица за крипто и с повишаване на шума за изкуствения разсъдък, написа Forbes Bulgaria. 

Към момента на писане токенът Worldcoin (WLD) се търгуваше за 7.46 $, което е растеж с 42% за 24 часа.

Повишението е част от по-широк напредък, който съвсем утрои цената на токена тази седмица – напредък от близо 190% през последните седем дни – на фона на значими стадии както за плана Worldcoin, по този начин и за основателя на ChatGPT OpenAI, които са свързани с Алтман.

В четвъртък, когато токенът на Worldcoin се търгуваше близо 3 $, OpenAI показа нов инструмент за изкуствен интелект текст към видео, наименуван Sora, който оказа помощ за ускорение на облагите на по-широкия крипто пазар.

В събота, когато Worldcoin се търгуваше на към 4.75 $, беше оповестено, че токенът прибавя крипто портфейл. Така нареченият World App, мина 1 милион консуматори дневно предходната седмица.

Worldcoin сподели, че крайъгълният камък демонстрира „ невероятната “ поддръжка на общността, подкрепяща плана, и допуска, че набира мощ, откакто е изправен пред голям брой неуспехи.

Общата пазарна капитализация на токена бързо се приближава до 1 милиард $ – тя е повишена с 41% до към 975 милиона $ през последните 24 часа – и в този момент е 88-ата най-ценна криптовалута по пазарна капитализация, проследена от Forbes.

КАКВО Е WORLDCOIN И КАК Е СВЪРЗАН СЪС SORA НА OPENAI?

Worldcoin е упорит план за криптовалута и цифрова идентификация, управителен от шефа и съосновател на OpenAI Алтман. Той започва през юли, откакто прекара години в разработка и даде обещание решение на един от най-належащите проблеми, които последните достижения в региона на изкуствения разсъдък слагат онлайн: инспекция на нечия идентичност.

Решението на Worldcoin е да даде на потребителите неповторима цифрова еднаквост. Това се случва, когато в действителния свят потвърдят самоличността си посредством сканиране на ириса, ръководено от сребърно кълбо. По този метод Worldcoin би трябвало да разпредели единствено една цифрова еднаквост на човек, която ще се съхранява в блокчейна.

Крипто токените са част от по-широка упоритост на Алтман да употребява своята система за идентификационни данни на потребителя, с цел да се възползва от процъфтяващия интерес към децентрализираните финанси. Следователно на скенерите бяха дадени токени за регистрация. Схемата се сблъска с някои проблеми при внедряването, в това число опасения за поверителността на данните в Кения и регулаторни спънки и намаляващ интерес в страни като Индия, Франция и Бразилия.

Съобщава се също, че Orbs са имали усложнения при сканирането на очите на азиатски хора. Worldcoin се пробва да реши проблем, за който другото начинание на Алтман, подкрепеното от Microsoft OpenAI, евентуално играе водеща роля. Сложността на неговите генериращи AI принадлежности, като да вземем за пример генераторите на изображения и текст Dall-E и ChatGPT, предизвика въпроси по отношение на достоверността на наличието, което се създава и популяризира онлайн.

Sora е един от многото все по-усъвършенствани артикули, способни да трансформират текстове във все по-реалистични видеоклипове и специалистите се притесняват, че може да сътвори безапелационни дълбоки фалшификации и подправено наличие, което елементарно би се популяризирало онлайн. Притесненията са изключително остри по време на към този момент интензивната изборна година и OpenAI сподели, че Sora се тества за сигурност и няма да бъде пусната на обществеността, до момента в който не бъдат прегледани евентуални проблеми, свързани със злонамереното й потребление.

Introducing Sora, our text-to-video model.

Sora can create videos of up to 60 seconds featuring highly detailed scenes, complex camera motion, and multiple characters with vibrant emotions.

Prompt: “Beautiful, snowy…
— OpenAI (@OpenAI)
ГОЛЯМО ЧИСЛО

2.09 трилиона $. Толкова коства целият пазар на криптовалути, по оценки на Forbes. Стойността на пазара е повишена с към 2% през последните 24 часа. Миналата седмица беше първият път, когато общата пазарна капитализация на пазара на криптовалута мина прага от 2 трилиона $ от началото на 2022 година

АКЦЕНТ

Растежът на Worldcoin следва страхотна седмица за цените на крипто. Биткойн, който съставлява съвсем половината от общата стойност на пазара на криптовалута по капитализация, се търгуваше на 52 360 все още на писане, което е с 9% повече от преди седмица.

Вторият най-ценен токен - етер, който е в мрежата на Ethereum, е повишен със 17% за същия интервал от време.

Други водещи криптовалути по пазарна стойност – в това число tether, BNB на Binance, sol на Solana, XRP на Ripple, ada на Cardano и meme token dogecoin – също се покачиха сред 6% и 17% през последните седем дни.

Крипто пазарът, чиято стойност за малко надвиши 3 трилиона $ в края на 2021 година, към момента се възвръща от сривове, провокирани от поредност от високопоставени провали и кавги, почнали към края на същата година. Това включва имплозията на крипто борсата FTX на Сам Банкман-Фрайд и последвалия арест на изпълнителния шеф, колапсът на крипто институции като заемодателя Celsius и вложителя Three Arrows Capital.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР