Цената на топлинната енергия и топлата вода, която ще плащаме

...
Цената на топлинната енергия и топлата вода, която ще плащаме
Коментари Харесай

Твърденията на КЕВР за поевтиняване на топлинната енергия са шикалкавения, смята експерт

„ Цената на топлинната сила и топлата вода, която ще плащаме от юли, е по-висока с 22% от цената, която сме плащали през май и април. Тази по-висока цена ние ще плащаме тъй като е планирана до края на юни идната година. Всякакви шикалкавения са ненужни и непотребни “. Това съобщи пред bTV енергийният специалист Еленко Божков във връзка абсурда към сметките за парно и топла вода от последните дни.

По думите му това е разследване от смяната в наредбата за контролиране на цените на топлинната сила, която беше направена на 26 май. Според Божков тази разпоредба би трябвало незабавно да бъде анулирана, защото тя е разпоредба на самия КЕВР.

„ Те си вършат наредбата, почват да пресмятат по различен метод цената на природния газ и оттова следва тази планирана цена на топлинната сила “, разяснява Божков.

„ Цената е планирана, само че тя ще се заплаща. Те я назовават планирана, тъй като по-късно тя се съпоставя с същинската цена, която КЕВР дефинира всеки месец. Получава се един парадокс “, прибавя той.

Според специалистът би трябвало всеки месец или най-малко на тримесечие да се дефинира цената.

„ Това, че цената е по-ниска от миналогодишната, няма никакво значение. Хората, ще заплащат повече, от което са плащали до момента. Няма какво повече да се изяснява “, сподели още Божков.

Премиерът Бойко Борисов е напълно прав, колкото и бързо да уволни Иван Иванов (председател на КЕВР) и Теменужка Петкова (министър на енергетиката), която го пази, все ще е късно, разяснява специалистът.

 „ Сега плащаме по планирано ползване, а в този момент ще плащаме и по планирана цена. Ние сега кредитираме топлофикациите посредством това планирано заплащане, в този момент още един път ще ги кредитиране, като плащаме по планирана цена. Така кредитираме Христо Ковачки, тъй като от 12 топлофикации осем са негова благосъстоятелност, а на тази в София оперативното управление е на Ковачки “, сподели още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР