Цената на пропан-бутана - в пъти по-ниска от останалите автомобилни

...
Цената на пропан-бутана - в пъти по-ниска от останалите автомобилни
Коментари Харесай

Бум за монтиране на газови уредби в колите

Цената на пропан-бутана - в пъти по-ниска от останалите автомобилни горива на пазара, усили внезапно интереса към автомобилните газови уредби. За покупка и монтиране към този момент се чака със седмици в София и други огромни градове на страната, съобщи dnevnik.bg. В някои сервизи изясняват на клиентите си, че не могат да обезпечат уредби, защото търсенето е провокирало дефицит. От сектора обаче отхвърлят да има недостиг и изясняват, че единствената причина за забавянето е в количеството поръчки.
" Има огромно търсене на газови уредби за коли по явни аргументи - цената на пропан-бутана спрямо останалите горива. Дефицит обаче няма и задоволяването на търсенето е въпрос на време ". Така разказва обстановката на пазара Владимир Дочев, ръководител на Асоциацията на българските автогаз сервизи.
Уредбите се създават главно в Италия и Полша и се внасят от там, само че България е дребен пазар и няма по какъв начин засиленото търсене тук да докара до недостиг. Според него до дефицит може да се стигне единствено в случай че се появи подобен при чиповете, които се употребяват в тях, или при други техни основни детайли. Според Дочев до очакване се стига, тъй като потенциалът на сервизите, които се занимават с монтирането, е напълнен. В някои обекти се чака 1-2 седмици, в други записват за октомври, изяснява той. В някои сервизи записването към този момент е и с ноемврийски дати.
Цените на тези уредби варират към 2 хиляди лева Сред търсещите ги са освен потребителите решили в този момент да преминат на пропан-бутан поради цените, само че и хора, които имат потребност от замяна. На опашката са и притежатели на таксита, които в този момент са на метан. Причината е, че това гориво е най-скъпото сега и поради директната му връзка с цената на природния газ не наподобява реалистично в обозримо бъдеще да стартира на поевтинява.
След слагането на газова уредба притежателите на коли имат период до датата на идващия годишен механически обзор да се премине на първична инспекция на газовата уредба, откъдето се издава уверение. След това тече период от 3 години, в които в КАТ би трябвало да бъдат заменени данните в талона на автомобила. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР