Цената на петрола в понеделник поскъпна за четвърта поредна сесия

...
Цената на петрола в понеделник поскъпна за четвърта поредна сесия
Коментари Харесай

Петролът поскъпва


Цената на петрола в понеделник нарастна за четвърта поредна сесия на фона на растеж на търсенето на рискови активи.
Според данните от търговията на 19 февруари цената на априлския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се усили с 0,83 $, или 1,28 % - до 65,67 $ за барел.

Фючърсът за месец март за петрола WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усили с 0,68 $ – 1,10 % до 62,36 $ за барел.
Тази заран цените на петрола се трансформират разнопосочно. Стойността на лекия нефт WTI, търговия на който в понеделник нямаше заради празнуването на Деня на президента в Съединени американски щати пораства интензивно, до момента в който цените на Brent започнаха с леко намаляване.

Цената на априлския фючърс за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран спадна едва – с 0,25 $ – до 65,42 $ за барел, само че по-късно се върна в релсите, достигайки до 65,50 $ за барел.

Стойността на фючърса за лекия нефт WTI за месец март, търговете за който изтичат във вторник на борсата NYMEX се усили с 0,7 $ – до 62,38 $ за барел. По-активно се търгува априлският контракт, който нарастна с 1,124 % – до 62,25 $ за барел.

В положителен фактор за петролния пазар се трансфораха изказванията на генералния секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо във връзка с това, еч балансирането на пазара набира скорост при полагането на старания от страна на ОПЕК и страните отвън картела за ограничение на добива.
В същото време наблюдаващите регистрират, че възходящият рандеман в Съединени американски щати слага под риск напъните на ОПЕК.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР