Цената на пелетите и на дървата за огрев в Кюстендил

...
Цената на пелетите и на дървата за огрев в Кюстендил
Коментари Харесай

Повишава се цената на пелетите и дървата за огрев в Кюстендилско

Цената на пелетите и на дървата за огрев в Кюстендил и района се подвига през последната седмица, оповестиха от пунктовете за продажба на твърдо гориво в града. Това се дължи на недостиг при огромното търсене преди отоплителния сезон, разясниха търговци.

При пелетите повишаването е с към 50 лв. за звук, в този момент все по-предпочитаното гориво се предлага за 400-420 лв. за звук. Става въпрос за качествените пелети, правени от 100% дървесина, не от субпродукти като слънчоглед, костилки, плява и други

Предлагащите пелети цехове и линии в района към този момент са над 10, само че те не насмогват на търсенето. При дървата за огрев повишаването е с 5 лв. за кубик, при нацепените - за бук компаниите са определили 75 лв. за кубик, за дъб - по 80 лв. за кубик.

В прилежаща Дупница, където дървата за сеч са доста по-малко поради попадащите в " Натура 2000 " гори, цените са и по-високи. И при дървата " на корен ", регламентирано добивани от самите клиенти,  ще има повишаване - с какъв брой тъкмо, ще се знае до дни, оповестиха от горското.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР