Цената на кафето леко ще се повиши до края на

...
Цената на кафето леко ще се повиши до края на
Коментари Харесай

Коронакризата ще повиши още цената на кафето

Цената на кафето леко ще се увеличи до края на годината. Повишение във фючърсите ще има и на вид „ Арабика “, и на „ Робуста “, съгласно изследване на Reuters, извършено измежду девет анализатори и търговци.
Фючърсите на „ Арабика “ ще се покачат с 1.20 долата за литър до края на годината, което е нарастване от 0.9% на база цената на кафето сега.
Увеличението във фючърсите на „ Робуста “ се чака да бъде много по-голямо – с 1.390 $ за звук до края на годината, което е растеж от 3.42% по отношение на настоящата цена, написа economic.bg.
„ Намираме се във време, което е много предизвикателно за всички артикули “, споделя анализаторът Стивън Плат, базирайки се на данни, които отразяват съимулиращите политики, които водят държавните управления сега по света, както и въздействието на търсенето на стоките, породено от пандемията.
„ Индустриалните продажби на кафе, както и пониженото ползване на напитката в огромните промишлености значително се компенсира от потреблението в домашни условия, поради блокадата “, сподели още той.
Според специалистите световният остатък от кафе ще нареастне до 5 млн. тоби през 2020-2021 година от 1.85 млн. торби през 2019-2020 година, а главната причина е по-слабото предложение на вид „ Арабика “ поради затворените с месеци заведения за хранене.
В огромна част от заведенията за хранене по света се предлага кафе точно от този вид. В същото време търговци и анализатори следят нарастване в потреблението на вид „ Робуста “, който се предлага главно в супермаркетите.
Припомняме, че при започване на блокадата се наблюдаваше взрив на запасяването с кафе в домашни условия, което се отрази и на цената на напитката, която потегли нагоре.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР