Цената на имотите в центъра на Пловдив продължава да расте,

...
Цената на имотите в центъра на Пловдив продължава да расте,
Коментари Харесай

Цената на квадрат в центъра на Пловдив стигна 5 000 евро/кв

Цената на парцелите в центъра на Пловдив продължава да пораства, макар информациите за изстудяване на пазара.  Липсата на задоволително атрактивни оферти в централна градска част, прогнозите за възходящи цени и ниските лихви по ипотечните заеми са определящите фактори за повишаване на цените. Справка в един от огромните уеб сайтове за парцели, демонстрира, че цената на квадрат при продажбата на къщи в центъра към този момент е стигнала 5 000 евро/ кв.  Най- високата цена на квадрат в супер центъра на ново строителство стигна до 4 000 евро. Тристаен апартамент в новострояща се кооперация в непосредствена непосредственост до Общината към този момент коства половин милион евро.
Прочетете още
Средната цена на квадрат при двустайните жилища в центъра е 1 600 евро, а при едностайните и тристайните е 1770 евро, като индикаторите са усреднени сред ново и остаряло строителство.

Средната цена на квадрат при независимите къщи е 2 000 евро, само че изборът е извънредно стеснен. Преглед на обявите в платформата демонстрира, че една и съща къща се продава по едно и също време от няколко организации. Абсурдното обаче е, че разликата в цената сред другите оферти  стига до 40 000 евро!!!

Къща в подножието на Бунарджика, който преди три години се продаваше от арбитър реализатор за 90 000 евро, сега е оповестена за продажба на 250 000 евро. Обявата е оповестена от 5 разнообразни организации.

Друг трик, прилаган всеобщо от брокеритев офертите, с цел да понижат първичния потрес у клиента, а да включат двора в общата повърхност и по този начин най-малко на първо четене, цената наподобява допустима.  Но в това време къща от 60 квадрата се търгува  за 250 000 евро.

Брокери разясняват, че ползата на купувачите с благоприятни условия  е ориентиран главно към висок клас жилища в добре поддържани здания в централната част на града, както и независими къщи или етажи. Но предлагането в този етаж е мощно лимитирано.  Основната причина е, че при тези парцели нормално има огромен брой притежатели / наследници, а също по този начин при огромна част от постройките общината също има благосъстоятелност.

Според брокери тези  имоти са извънредно сигурен актив – те не се въздействат от турбуленциите на пазара и в дълготраен проект цените им порастват.

Ограниченото предложение в центъра  ще е причина за в допълнение повишение на цените през идващите месеци, считат специалисти..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР