Цената на двата основни сорта петрол се възстановява след понижението

...
Цената на двата основни сорта петрол се възстановява след понижението
Коментари Харесай

След спада в сряда петролът възстановява позициите си


Цената на двата съществени сорта нефт се възвръща след понижението в сряда, излиза наяве от данните от търговията. В сряда петролът стартира да поевтинява, откакто EIA оповести данните за равнището на запасите от нефт в Съединени американски щати.

Фючърсът за юни за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон в сряда първо се намали до 74 $ за барел, като търговията приключи при равнището от 74,5 $ за барел.

Договорът за петрола вид WTI в сряда на NYMEX се намали до 65,8 $ за барел, увеличи се до 66,41 $ и се върна още веднъж на равнището от 65,8 $ за барел.

Тази заран петролът още веднъж се покачва и се следи възобновяване на позициите. Фючърсът за юни за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон тази заран спадна до 74,29 $ за барел, само че по-късно се увеличи и в утринните часове се котира на равнище от 74,6 $ за барел. Изменението е плюс 0,134 %.
Договорът за петрола вид WTI на NYMEX се търгува без особена смяна спрямо предходната сесия – 65,85 $ за барел. Изменението при WTI е минус 0,683 %.

За предходната седмица запасите от нефт в Съединени американски щати са се нараснали с 5,48 млн. барела. Резервите от бензин са спаднали с 2,13 млн. барела, а на дестилати – с 662 хиляди барела. Спадът на запасите от бензин продължава десета седмица.

Резервите от нефт на терминала в Кушинг, където се съхраняват търгуваните на NYMEX количества се усилват с 463 хиляди барела.

Добивът на нефт в Съединени американски щати през предходната седмица се е нараснал със 100 хиляди барела дневно, достигайки още веднъж рекордното равнище от 12,2 млн. барела дневно.
Вносът на нефт също се е нараснал с 1,6 млн. барела – до 7,15 млн. барела, а експортът е повишен с 200 хиляди барела – до 2,68 млн. барела дневно.

В същото време специалистите са безапелационни, че намаляването на добива в Съединени американски щати, Русия и страните от ОПЕК са в поддръжка на високите цени на петрола и той ще продължи да държи равнището от 70 $ за барел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР