Цената на алуминия на Лондонската борса за метали (LME) в

...
Цената на алуминия на Лондонската борса за метали (LME) в
Коментари Харесай

Цената на алуминия продължава да расте


Цената на алуминия на Лондонската борса за метали (LME) в сряда по време на търговията доближи най-високата от 2011 година стойност – 2445 $ за звук, като в основата са опасенията от проблем с доставките на метала на международния пазар.

Тази заран металът, цената, която стартира да пораства след въвеждането от страна на Съединени американски щати на 6 април наказания против съветската „ Русал “ се търгуваше на равнище от към 2405 $ за звук, излиза наяве от данните на организация Bloomberg.

Rio Tinto Group, която зависи от доставките на суровина от страна на „ Русал “, предизвести в сряда, че може да се принуди да приключи производството. Компанията възнамерява произвеждане от 3,5-3,7 млн. тона алуминий, при 3,6 млн. тона за м.г., само че тези проекти може да бъдат поправени, заради продажбата на активи и недостиг на суровината, прецизира Интерфакс.

Цената на алуминия може да доближи до 3000 $ за звук, заради глобите против „ Русал “, считат анализатори от CRU Group. Опасенията са от една страна заради рестриктивните мерки на продажбите, поради проблеми с доставките. Последният път, в който цената на алуминия доближи 3000 $ за звук бе през 2008 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР