Целуването е не просто приятно. То е начинът, по който

...
Целуването е не просто приятно. То е начинът, по който
Коментари Харесай

Осем начина, по които целувките ви правят по-здрави

Целуването е не просто прелестно. То е методът, по който показваме любовта си. Дългите и буйни целувки имат и още едно голямо преимущество, поради което си заслужава да ги раздаваме по-често. Те са потребни и за здравето и ни вършат по-щастливи. Как?

Целуването покачва имунитета
Свързваме целувките с риск от замяна на бактерии и вируси. Това е реалност, само че не значи, че целуването ни разболява, в противен случай. Допирът на устните и езика в тези на колегата ни уголемява микробиома в устната празнина посредством размяната на бактерии. Това основава условия имунната система да построи нови защитни механизми против по-широка палитра микроорганизми. По този метод имунните отбрани се усъвършенстват.

Целуването изгаря калории
Според някои проучвания, за които загатва rd.com, целувките изгарят по 6 калории за минута. Това е още една прелестна причина да го вършим по-често, с цел да изгаряме повече калории дневно.

Целуването оказва помощ на лицевите мускули да останат стегнати
Кой желае да остарее прибързано? Никой, несъмнено. Колкото по-стегнати и раздвижени са лицевите ни мускули, толкоз по-малко бръчки се образуват.

Целувките релаксират и отстраняват напрежението
Докато се целуваме в тялото ни се отделя окситоцин, хормонът на щастието. Този натурален биохимикал оказва помощ за увеличението на ендорфините в организма, които отстраняват напрежението и усилват привързаността.

Целувките оказват помощ да изберем най-подходящия сътрудник
Всеки човек има своя усет във връзка с целувките. Едни целувки ни харесват, други не толкоз. Според това по какъв начин се целува човек можем да определим дали той е подобаващ сътрудник за нас или не.

Страстните френски целувки усъвършенстват здравето на устната празнина
Според списание Dental Health Magazine, буйните целувки подтикват производството на слюнка. Това оказва помощ за изчистване и обезвреждане на питателните частици и бактерии, останали в междузъбното пространство.

Целуването понижава напрежението
Няма нищо по-релаксиращо, прелестно и отпускащо от дългата целувка. Тя усилва серотонина и понижава кортизола в тялото като потиска напрежението и ни прави по-здрави и прочувствено постоянни.

Намалява кръвното налягане
Вероятно сте забелязали, че когато се целувате с някого, който обичате, пулсът ви се форсира. Това кара стените на кръвоносните съдове да се отпускат, с което се понижава и кръвното налягане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР