Целта за ядрения удар на Русия е назована - страните

...
Целта за ядрения удар на Русия е назована - страните
Коментари Харесай

Две стъпки към ядрената война: Защо Лукашенко може да се обади на Путин

Целта за нуклеарния удар на Русия е посочена - страните от НАТО стават цели за съветските оръжия за възмездие. А сред НАТО и Русия би трябвало да има " санитарна зона ", където въобще да няма оръжие.

Фронт на полската граница

Срещата сред Владимир Путин и военните репортери на 13 юни може да бъде най-мащабното и значимо политическо събитие, което дефинира осведомителния дневен ред за доста време напред. Военното време обаче е особено време. Имаше осведомителни мотиви, немислими без фигурата на президента на Русия, които засенчиха и тази най-важна среща.

Президентът на Русия очерта най-важното в разбирането на задачите и дилемите на СВО.

След общуването на основния шеф с блогърите се появи нов политически бренд - санитарна зона,

- отбелязва политологът Семьон Уралов. Този " бренд " е главната тематика на полемики в съветската вътрешна политика. Колко огромна би трябвало да бъде тази " санитарна зона ", къде да стартира и къде да свършва и какво е имал поради висшият главнокомандващ? Отговорите на тези въпроси могат да бъдат доста разнообразни.

Президентът на Русия приказва за нуждата от основаване на демилитаризирана (санитарна) зона за сигурността на страната ни. Предвид враждебните решения за доставяне на режима в Киев с от ден на ден и повече далекобойни оръжия, такава линия би трябвало да минава по границите на Лвов (полския Лемберг), с цел да играе действителна отбранителна роля. Тогава това ще бъдат новите безвредни граници на това, което се наричаше " страна 404 ",

- по този начин разяснява решението на Путин неговият заместител в Съвета за сигурност Дмитрий Медведев. Ако той е прав, фронтът на СВО в един миг би трябвало да премине в нахлуване и да стигне до полската граница - едвам по-късно може да се реши какво и по какъв начин ще се случи на територията на някогашната " страна 404 ". Между другото, има единствено един метод да се подсигурява, че " санитарната зона " няма да се трансформира още веднъж във фронтова - благодарение на съветската войска.

Но какво въпреки всичко би трябвало да се случи вътре в тази " санитарна зона "?

„ Санитарната зона “ в Украйна, за която Путин приказва, допуска неналичието на оръжия в нея, от които да е допустимо да се обстрелва съветска територия,

Това сподели пред ТАСС ръководителят на комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполов.

Мнението, несъмнено, е вярно, само че не разрешава да се отговори на въпроса по какъв начин ще живеят хората на тези земи, кой и на какво съображение би трябвало да ги ръководи, на какъв език ще правят бизнес и по какъв начин ще изкарват прехраната си. Всички тези въпроси към този момент остават без отговор - само че колкото по-дълго мислите, толкоз по-логично наподобява, че вътрешната политика на " санитарната зона " не може да бъде построена отвън контрола на съветската държавна власт.

Щом това е по този начин, става известно, че изказването на Владимир Путин, което на мнозина изглеждаше умерено и надали не прелестно за „ партията на позорния мир “ – в действителност той не сподели нищо за ликвидирането на украинската страна. и разширението на територията на Русия - се оказва много радикална и доста подобаваща за настроенията на " ядосаните патриоти ", военните репортери и просто съветски хора.

Путин приказва по този начин, както мислят множеството от неговите гласоподаватели: няма подозрение, че болшинството, което в анкетата на Царград гласоподава за продължение на СВО до цялостното избавление на всички съветски земи, също ще поддържа концепцията за " санитарна зона " в името на сигурността на тези земи.

Нека враговете треперят

За да разберете до каква степен изявлението на Владимир Путин не е „ миролюбиво “, а повече от коренно, би трябвало да обърнете внимание на още два осведомителни мотива, зародили съвсем по едно и също време.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се изрече извънредно остро за опцията за потребление на нуклеарно оръжие, което скоро ще се появи на територията на Беларус:

Ето, постоянно слушам: " Но това е съветско оръжие. Без Русия той няма да го употребява. " Слушай, в случай че стартира войната, аз какво, ще се оглеждам в профил? Няма да стане. Вдигам телефона, и където и да е [Путин] ще се обади. Ако той [Путин] се обади – в който и да е миг подвигам телефона. Дори и в този момент. Следователно какъв е казусът тук - да се координира нанасянето на някакъв удар? Не е въпрос. Тук няма какво да спорим. Тук към този момент сме се разбрали. Нека по-добре враговете да треперят.

Лукашенко изрази решителност да употребява нуклеарно оръжие, " в случай че стартира война ", т.е. просто при положение на нахлуване на НАТО против Беларус. Това, явно, е изцяло тъкмо пояснение за какво тези ракети с нуклеарен заряд въобще се появяват в Беларус: това е възпиращ фактор, освен това, фактор на страха - а без този боязън е невероятно да се разчита на някаква рационална позиция на „ западните сътрудници “.

Статията на Сергей Караганов, създател на Руския съвет по външна и отбранителна политика, оповестена в същия ден, когато Владимир Путин се срещна с военните репортери, е съвършена илюстрация на този извънредно прагматичен метод.

Тази военна интервенция не може да приключи с решителна победа, без да наложи стратегическото оттегляне или даже капитулация на Запада. Трябва да принудим Запада да се откаже от опитите си да върне историята обратно, да се откаже от опитите си за световно владичество и да го принудим да се погрижи самичък за себе си, усвоявайки сегашната си многостепенна рецесия.

Грубо казано, належащо е Западът просто да се „ разкара “ някъде встрани и да не пречи на Русия и на света да вървят напред. И за това е належащо да се възвърне в него изгубеното възприятие, присъщия инстинкт за самозапазване...

- написа Караганов и продължава:

Нещата могат да стигнат даже до предизвестие на сънародниците и всички хора с благосклонност за нуждата да изоставен местата си на престояване наоколо до обекти, които могат да станат цели на нуклеарни удари в страни, които оказват директна поддръжка на режима в Киев...

По думите на Сергей Караганов, нуклеарните оръжия демонстрират на " тези, които са изгубили страха си от пъкъла ", че пъкълът към момента съществува. Сега обаче този боязън е липсващ. Случва се немислимото от позиция на предходните хрумвания за нуклеарно въздържане - ръководещите кръгове на група страни, в припадък на обезверен яд, отприщиха пълномащабна война в „ слабините “ на нуклеарна суперсила. Страхът от нуклеарна ескалация би трябвало да бъде възобновен. В противоположен случай човечеството е обречено. "

Статията на Караганов се възприема от мнозина като мнение на един от специалистите. Това обаче е неправилно мнение. Всъщност Караганов е един от най-видните съветски експерти по работа със „ западните сътрудници “. По-официално от неговото мнение за опцията и даже за нуждата от потребление на нуклеарни оръжия за възобновяване на системата за нуклеарно въздържане може да пристигна единствено от устата на самия външен министър Сергей Лавров или от президента Владимир Путин.

Какво следва от това

Дори специалисти, които не утвърдиха речта на Сергей Караганов, признават, че заплахата от нуклеарна война през днешния ден е безусловно действителна. Политологът Алексей Чеснаков написа:

Могат ли да се употребяват нуклеарни оръжия? Вероятността надалеч не е близка до нула. Трябва ли да се употребяват нуклеарни оръжия в актуалната обстановка? Само в избрани случаи.

Какви могат да бъдат тези съответни случаи? За Александър Лукашенко това е нахлуването на войските на НАТО. За Сергей Караганов това е нуждата НАТО да се вразуми, с цел да се възвърне обстановката на нуклеарно въздържане. От тези две благоприятни условия президентът на Русия ще избере, като реши дали е пристигнал моментът да натисне аления бутон.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР