Целта ни е никога повече да няма нов Гешев и

...
Целта ни е никога повече да няма нов Гешев и
Коментари Харесай

Атанас Славов: Нов Гешев и нов Филчев никога повече

Целта ни е в никакъв случай повече да няма нов Гешев и нов Филчев, съобщи правосъдният министър Атанас Славов.В ефира на Нова телевизия тази заран министър Славов дефинира декември като основен за правосъдната промяна.

В началото на декември би трябвало да бъде подложен на ново гласоподаване планът за промени в Конституцията и в границите на идващите седмици дефинитивно да бъде признат. Паралелно в Министерството на правораздаването работим по новия Закон за правосъдната власт, който да вкара на законово равнище промените в Конституцията. След неговото приемане ще забележим и смяната в органите, разяснява Славов.

Запитан за настроенията в „ сглобката “, Славов разяснява, че на равнище Министерски съвет не е имало напрежение. Той изрази вяра държавното управление да има бъдеще, с цел да бъдат осъществени конституционните промени.

Запитан по какъв начин би коментирал думите на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи, който в сряда съобщи, че „ най-хубавото занапред следва “, Атанас Славов отвърна: Не съм интерпретатор на думите на господин Пеевски, само че се надявам Движение за права и свободи да поддържа конституционната промяна.

Във връзка с най-горещата тематика от последните дни, министър Славов е на мнение, че би трябвало да има самостоятелна инспекция на митинга от 16 ноември пред Националния стадион.

Един и същи сюжет съвсем постоянно сме гледали – чака се да ескалира напрежението, което става мотив за разпространяване на митинга и след това в дребните улички и на мрачно стартират избрани непозволени дейности от страна на органите на реда. Ясно е, че има превишаване на пълномощията на обособени чиновници и на Министерство на вътрешните работи, належащо е цялостно, всестранно, обективно следствие, което не е просто вътрешно следствие от звената на Министерство на вътрешните работи, а от прокуратурата, с цел да имаме самостоятелност, акцентира още Славов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР