"Целта на визитата ми е да възстановим диалога на най-високо

...
"Целта на визитата ми е да възстановим диалога на най-високо
Коментари Харесай

Румен Радев към Путин: Заедно отбелязваме една знакова годишнина /снимки/

"Целта на визитата ми е да възстановим разговора на най-високо равнище, тъй като той е значим за сполучливото съдействие във всички области от съвместен интерес ", съобщи при започване на срещата си с Владимир Путин президентът Румен Радев.
„ Радвам се, че визитата ми е навечерието на 24 май. Радвам се, че нашите нации честват дружно този празник. Заедно означаваме и една знакова годишнина – 140-годишнина от освобождението на България. Затова и нашите връзки са по-особени. Те не се основават единствено на чисто политически или стопански ползи, а на дълбоките исторически, духовни и културни връзки сред нашите нации. Това ни дава редица преимущества и прави връзките ни по-естествени”, уточни българският държавен глава.
„ В същото време ни задължава да бъдем открити, да слагаме искрено всички тематики. Където има разлики, има решения Очаквам да направи стратегически обзор на нашите връзки, да установяваме освен мощните обичаи и големия капацитет, който имаме, само че и да обосновем нуждата от действителни дейности. Имаме доста взаимни ползи в търговията, енергетиката, стопанската система, образованието, културата. Ще се веселя на един изчерпателен и прям диалог”, добави Радев и още веднъж благодари на сътрудника си за поканата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР