Целта на Унгария е да избегне рецесията през идната година

...
Целта на Унгария е да избегне рецесията през идната година
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Целта на Унгария е да избегне рецесията и да ограничи инфлацията до под 10% до края на 2023 г.


Целта на Унгария е да избегне рецесията през идната година и да ограничи инфлацията до под 10 на 100 на годишна основа до края на 2023 година, съобщи през днешния ден унгарският министър-председател, съобщи Ройтерс.

Орбан разгласи, че ще бъде въведено ново данъчно облекчение за дамите под 30-годишна възраст, които имат деца. 

Унгарският министър председател е изправен пред най-голямото си предизвикателство на фона на забавянето на растежа на стопанската система на страната, откогато пристигна на власт през 2010 година, отбелязва Ройтерс. Лихвените проценти на Унгарската централна банка са най-високите в Европейския съюз, а инфлацията в Унгария се чака да доближи през идните месеци до към 26 - 27 на 100 на годишна основа. 

Орбан съобщи, че неговото държавно управление, което беше избрано отново за четвърти пореден мандат през април 2022 година, ще резервира през идната година пределните цени за силата, която използват семействата. Премиерът на Унгария сподели, че решението на кабинета му да даде данъчни облекчения на дамите до 30-годишна възраст надгражда фискалните ограничения на неговия кабинет в поддръжка на младежите, на възраст до 25 години.

Орбан също по този начин сподели, че държавното управление му ще завърши съглашения с Европейски Съюз през идните дни, според които Унгария ще получи средствата от европейските фондове, които ѝ бяха спрени.

Унгарският министър председател и неговият кабинет от години са в обтегнати връзки с редица свои сътрудници от Европейски Съюз. Те укоряват Орбан за неговата политика на налагане на надзор върху медиите в Унгария и в академичната сфера, както и във връзка с мигрантите, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР