Целта на този отчет е накратко да обобщим основните резултати,

...
Целта на този отчет е накратко да обобщим основните резултати,
Коментари Харесай

Денков с отчет за свършеното за последните 9 месеца

„ Целта на този доклад е в резюме да обобщим главните резултати, които успяхме да реализираме през миналите девет месеца. Имаме ясното схващане, че управническата стратегия продължава и през идващите девет месеца. Ние се намираме в средата на нейното осъществяване. Това, което постоянно сме казвали с госпожа Габриел е, че ще създадем всичко допустимо да създадем равномерен преход с минимални разтърсвания, с цел да можем да продължим да работим дружно ”.
Прочетете още
Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков по време на доклада на работата на кабинета през миналите девет месеца.

По думите му от началото на мандата на държавното управление депутатите са отправили към премиера, вицепремиера  и министрите 56 питания и 1891 въпроса. „ Народно събрание е провело 13 чувания на членове на кабинета, както и 8 блицконтрола с присъединяване ни с госпожа Габриел ”, уточни Денков.

И добави: " Правехме и ежемесечни срещи във Facebook  с хората, отговаряйки на техните въпроси, което също е форма на отчетност. Смея да кажа, че това е едно от държавните управления, което регулярно, в най-различни формати е давало доклад пред хората за това, какво сме успявали да създадем ". 

„ Искам да подчертая един лист с резултати, които някакви си потънаха в медийното пространство – не тъй като не са значими, а тъй като бяха заглушавани от други събития, които съгласно мен са с по-малко значение, само че получиха по-голямо внимание. Имаме зелена светлина за градежа на Автомагистрала „ Струма ”. Започваме градежа още веднъж след години закъснение и разногласия, само че към този момент имаме всички разрешителни за градежа. За 9-те месеца има издигнати 30 километра издигнати магистрални пътища. През идващите 9 месеца чакаме още сред 60 и 90 километра магистрални пътища да бъдат пуснати за придвижване ”, уточни министър председателят.

Той акцентира, че за пръв път Министерството на младежта и спорта е основало стратегия за финансиране на младите първенци на България и да им даде награди. След прекратяването на пристанище „ Росенец ” Министерството на превоза трябваше в доста къси периоди да поеме контрола, с което се оправи сполучливо, за което им благодаря. Министерство на енергетиката навакса с голямо занемаряване във връзка с Териториалните проекти за енергиен преход и съумя да обезпечи 2,3 милиарда лв. за трите основни района в този преход, а част от парите към този момент са преведени предплатено. Министерството на стопанската система съумя да върне десетки милиони лв. предплатени по неосъществени инхаус поръчки на ДКК ”, регистрира министър-председателят свършеното от министерствата.  

Министерството на околната среда и водите е подхванало ограничения, които ще спрат унищожаването на предпазените дюни. „ Няколко министерства координираха напъните си, с цел да можем да въведем електронните бележки за учениците, електронните предписания за пациентите и електронните санкции за пътни нарушавания. Министерство на образованието сътвори плана „ Дигитална раница ”, който ще продължи да се надгражда. Министерство на правораздаването стартира следствието на военни закононарушения в Украйна по свидетелски показания на украински бежанци у нас. Министерство на труда задейства над 25 000 стопански неактивни лица на пазара на труда единствено за последните 6 месеца на предходната година ”, добави Денков.

„ Има и задания, по които има закъснение ”, призна министър председателят, само че акцентира, че по тях има справедливи аргументи. „ Все още чакаме второто заплащане по ПВУ. Министерство на финансите е свършило своята работа, само че чакаме Народното събрание да одобри няколко законодателни промени. Имаме закъснение по Проекта за Национална детска болница. Имаме направен нов график и имаме уверения от министър Хинков, че обществено оповестения график сега се съблюдава ”, съобщи министър-председателят.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР