Целта на създателя на адвоката робот е да направи адвокатската

...
Целта на създателя на адвоката робот е да направи адвокатската
Коментари Харесай

Първият адвокат робот се явява в съда

Целта на основателя на юриста робот е да направи адвокатската услуга налична за потребителите

Адвокатробот ще се яви в съда за първи път идващия месец.

През февруари изкуствен интелект, създаден от създателя на чатбота за правни услуги DoNotPay Джошуа Браудър, ще поучава обвинен по време на цялото правосъдно дело. Смята се, че това е първото дело, защитавано от изкуствен интелект.

Адвокатът робот ще работи посредством смарт телефон. Той ще изслуша процесите в правосъдната зала и по-късно ще даде инструкции на подсъдимия какво да каже посредством слушалка, оповестява New Scientist, предава.

Съдът и името на обвинения се пазят в загадка към този момент.

Създателят на юриста робот Джошуа Браудър увери, че разноските по делото ще бъдат покрити от компанията при положение, че делото бъде изгубено.

Изкуственият разсъдък е разгласен за " първия в света адвокатробот ". Компанията цели да помогне на хората да побеждават бюрокрацията и да съдят всеки с натискането на един бутон.

Браудър е компютърен академик от Станфордския университет. Стартира приложението DoNotPay през 2015 година като чатбот, който да дава правни препоръки на хора, които са санкционирани. Крайната му цел е приложението да размени напълно юристите, с цел да спести пари на обвинените.

" Все още има доста положителни юристи, само че множеството от тях взимат прекалено много пари, с цел да копират едни документи. Смятам, че те несъмнено би трябвало да бъдат сменени ", споделя той.

Адвокатът робот работи на правилото на юридически помощник. Пита клиента какъв е казусът и по-късно генерира правно писмо, което може да бъде употребявано в другите институции.

В промоционален видеоклип Браудър изяснява, че концепцията му хрумнала, когато почнал да натрупа санкции за паркиране, които не можел да си разреши да заплати. В процеса на работа той се трансформирал в " специалист " по малките врати, които биха му разрешили да се измъкне от заплащането на санкциите.

Той осъзнава, че досадният, бюрократичен и безценен развой по обжалване на санкции за паркиране може да бъде автоматизиран и основава приложение, което да оказва помощ на хората да вършат същото.

" Целта на компанията е да направи юристите налични за потребителите ", споделя Браудър
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР