Целта на работата ни е да постигнем по-висок икономически растеж.

...
Целта на работата ни е да постигнем по-висок икономически растеж.
Коментари Харесай

Лорер: Министерството на иновациите и растежа ще работи за иновативния растеж на икономиката

Целта на работата ни е да реализираме по-висок стопански напредък. Ще се фокусираме върху растежа и нововъведенията и в най-хубавия метод върху новаторския напредък, съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер пред парламентарната комисия по икономическа политика и нововъведения, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ще работим за конкурентоспособна стопанска система, която да обезпечи напредък и развиване на районите в страната, за възстановяване на средата за вложения и за тяхното привличане от страната и от чужбина, сподели министърът.

Общият бюджет на министерството за тази година се чака да бъде общо 28 милиона лв.. Министерството на нововъведенията и растежа ще реализира активността си през една политика и две бюджетни стратегии, уточни Лорер.

Политиката е за повишение на конкурентоспособността и реализиране на дълготраен напредък, за справяне със разтърсванията, провокирани от рецесията с ковид и от инфлацията. Ще работим за повишение на капацитета на напредък и на добавената стойност на продуктите и услугите, създавани тук. Приоритет ще е повишение на привлекателността на България като място за вложения, сподели Лорер.

Програмите на министерството са ориентирани за подкрепяне на дребните и междинни предприятия и за поощряване на започващи компании, добави той. Това ще стане посредством промени в законодателството и по-лесен достъп до финансиране на фирмите.

От тези 28 милиона лв. за ведомствени разноски са планувани 13 393 000 лв., за личен състав - 7 100 000 лв., разноски за прехрана - 2 300 000, членски импорт в нетърговски организации - 2 600 000 лв., налози такси и други - 19 000 лв., финансови разноски - 1 200 000 лв..

Администрираните разноски на министерството включват - стимулиране на нововъведенията посредством Националния иновационен фонд - 5,6 милиона лв., както и дотации по Закона за поощряване на вложенията - най-малко 9 милиона лв., сподели министърът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР