Целта е, обясни той, да се намали броят на зависимите

...
Целта е, обясни той, да се намали броят на зависимите
Коментари Харесай

Възраждане обяви война на хазарта с проектозакон

Целта е, изясни той, да се понижи броят на подвластните от хазарта, като, с изключение на възбраната за реклама, се вкарат и промени в регистъра на уязвими лица, усили се вноската за обществено отговорно държание, като тя стане % от направените залози. Вносителите оферират разпределението на парите от вноската да е единствено за спортните клубове, олимпийската подготовка на спортистите, за ръководство и създаване на спортни уреди, като не по-малко от половината от парите да са точно за оборудванията.

В законопроекта е планувано да се усилят налозите и ставката да се уеднакви за всички типове
хазартни игри, като на всички места облагането да е 15% върху залозите . Считаме, че по този начин страната може да получи доходи от към 1 милиарда лева, стимулира се Шопов.

По думите му от основаването на регистъра на уязвими лица през декември предходната година досега са регистрирани 26 000 души, които сами осъзнават, че имат проблем с
хазарта . Проблемът с регистъра е, че полицията не обръща внимание, посочи той.

В законопроекта е заложено също изплащането на облаги да не бъде, както е сега - до 5000 лева в брой, а до 10 000 лева, само че в това време заплащанията да се разпореждат, когато играчът пожелае.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР