Целта е много по-голяма от нас. Моментът е много по-важен. Единственият

...
Целта е много по-голяма от нас. Моментът е много по-важен. Единственият
Коментари Харесай

Божанков видя БСП като част от коалиция Магнитски

„ Целта е доста по-голяма от нас. Моментът е доста по-голям. Единственият метод да спрем реставрацията на ГЕРБ е този да се направи обединяване, а то е доста мъчно. Докато не решим големия проблем с корупцията, не мисля, че в България може да приказваме за кой знае какви политики, тъй като мащабът на това, което се случва, е непоносим “.

Това съобщи пред БНР Явор Божанков, който ще води листата на коалиция „ Политическа партия – Демократична България “ като гражданска квота в Габрово. На предишните избори той водеше листата на Българска социалистическа партия във Велико Търново, още веднъж като гражданска квота.

Като образец за корупция Божанков уточни разкритията за изчезнала 1/3 част от асфалта на Северната дъга и автомагистрала „ Хемус “. Според него оттук насетне колкото и пъти да се поставя нов асфалт, пътят ще пропада.

„ Там са отишли стотици милиони от нашите налози. Как може да приказваме за обществена политика, когато стотици милиони са явно откраднати, а държавното обвиняване бездейства. Няма по какъв начин 1/3 от асфалта да го няма в страна, в която Бойко Борисов отговаряше и решаваше всичко и той да не знае нищо по въпроса. Както и няма по какъв начин Борисов да не знае нищо за 600-те милиона изчезнали налози, за които Влади Горанов е глобен по „ Магнитски “.

Според него съдебната промяна и смяната на действието на държавното обвиняване са директно свързани със обществената политика.

Божанков акцентира, че на идните избори има 2 страни – от една страна е обединението „ Магнитски “, а от другата – искащите да създадат правосъдна промяна.

Все отново съгласно него съдебна промяна ще се случи, само че тя ще е направена под външен напън.  

„ Не изключвам опцията, познавайки Борисов и ГЕРБ и техния метод на работа, те да опитат тази промяна да я осакатят, да я трансформират до степен, в която тя да стане неефективна и безполезна. Не мисля обаче, че всички са толкоз глупави това да мине още веднъж. Борисов ще поддържа промяната не тъй като желае, а тъй като няма избор “.

„ Това, което съм правил, и това, което вършат те, е едно и също – битката за правосъдна промяна, борбата против хартиената бюлетина. Една и съща страна пазя “, сподели Божанков по отношение на явяването му на изборите като част от обединението „ ПП-ДБ “. За връзките му с Българска социалистическа партия той акцентира:

„ И аз съм дал доста в тази борба. Бил съм задоволително деен. Работил съм " на " (както се показва претендентът - б.р.) 110% от опциите си. Естествено, че съм признателен, само че мисля, че и аз съм направил доста за тях. Естествено, че ще претърпявам рецензия, само че моята борба е една и съща. Някой различен си е предал правилата и всичко, против което се е борил. Резултатът, който те чакат от всички тези истории с хартиени бюлетини и стопиране на правосъдната промяна, ще бъде безусловно отрицателен “.

Според него Българска социалистическа партия вижда младежите по-скоро като опасност в сравнение с като бъдеще.

Кандидатът за народен представител е безапелационен, че не би трябвало да се позволява както прокуратурата, по този начин и служебният кабинет да бъдат политически играчи. Според него " те би трябвало да запазят здравословна отдалеченост ". В противоположен случай ще задълбочат политическата рецесия, като резултатът и за тях няма да бъде добър, посочи той.
ТЕМА преди 1 час 305 преди 20 часа 1391 преди 21 часа 428
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР