Целта е да развием младите футболисти на Славия. Това заяви

...
Целта е да развием младите футболисти на Славия. Това заяви
Коментари Харесай

Хосе Мария Бакеро: Целта е да развием младите футболисти на Славия

Целта е да развием младите футболисти на Славия. Това съобщи новият старши треньор на „ белите “ Хосе Мария Бакеро, който през днешния ден бе публично показан от президента на клуба Венцеслав Стефанов, съобщи кореспондент на БГНЕС. Бакеро подписа контракт за две години, като на конференцията участва и неговият помощник Жорди Гротакас. Междувременно, едно от новите попълнения на столичани – Денислав Александров, бе показан пред медиите.


Бакеро, който е легенда на Барселона, а по време на треньорската си кариера е работил в Пуебла (Мексико), испанските Малага Б и Реал Сосиедад, полските Полония Варшава и Лех Познан, както и в перуанския Хуан Аурич, получи фланелка с лика на Александър Шаламанов от почитател на Славия. „ Искам да поздравявам президента на Славия, благодаря за посрещането. Това е един исторически клуб. Клуб, който залага на лични фрагменти, работи с юноши. Направи ми усещане, когато гледах мачовете на моя наследник от шампионата – следил съм няколко мача на Славия, имам визия защо става дума. И когато президентът ми даде тази опция, помислих, че това е моментът. И аз мисля, че с моя опит първият тим може да се показва на равнище. Искам да употребявам методологията от Барселона тук. Това ме стимулира и заради тази причина съм тук. Искам да работя и да направя от Славия един още по-добър тим “, стартира той и приказва за задачите, които си е сложил:

„ Целта е да се състезаваме оптимално професионално и да се конкурираме с останалите противници. Целта е да подобря както самостоятелно качествата на футболистите, по този начин и като колектив. Преди доста години думата „ триумф “ означаваше не да печелиш непременно, а да се подобряваш. Затова ще желая вложение на 100% от футболистите, само че и от нас като треньорски щаб. Да пресъздадем тази методология като виждане за играта и да изглеждаме по метода, по който желая. Не би трябвало да забравяме и публиката – нашата цел е да създадем по този начин, че тя да е удовлетворена от представянето на Славия. Трябва да разберем какви са процесите на образуване. Целта е да изградим тези момчета като експерти за бъдещето. Трябва да сме спокойни, да имаме самообладание към тях и последователно да ги създадем експерти. Моят наследник показва качества да се състезава в България. Щастлив съм, че съм тук. Няма да имам друго отношение към сина ми спрямо останалите. Изживяхме страхотни моменти с него (б.ред – Христо Стоичков). Има мощен темперамент. Станахме и фамилни другари “, добави той и по адрес на някогашния си съотборник в Барселона – легендата на българския футбол и притежател на „ Златната топка “.


Стефанов е убеден, че с малко повече работа, Славия ще се радва на положителни резултати през новия сезон. „ Той не се нуждае от показване, знаете кой е. И неговият помощник. Аз се веселя, че моите сътрудници ми повярваха и взехме това решение да поканим подобен треньор на Славия, който няма потребност от показване и мнения. Да чакаме единствено положителни изяви на нашите футболисти, да се научат младите на европейски футбол, както се играе в Европа. Ако наблюдавате някои от неговите тренировки, ще видите, че нещата са много по-различни от това по какъв начин се работи при нас. Убеден съм, че резултатите ще дойдат. Най-радостното е, че той разчита на младите гении на Славия, желае да порастват, да се даде по този метод на български футболисти да израстват и да порастват нагоре. За разлика от други треньори, той не пожела да води огромни имена – той споделя „ Аз ще работя с това, което има тук “, ще има едно-две нови попълнения. Българските футболисти имат качества, с малко повече работа ще реализираме положителни резултати “.

Президентът на „ белите “ добави, че с Бакеро на треньорския пост, е сигурен в присъединяване на тима в евротурнирите. „ Бакеро е име, което е асъдействало и за построяването на Христо Стоичков, а щом може да помогне на Христо Стоичков, съм сигурен, че ще помогне и на нашите деца. Имах щастието да отида в Барселона, той оказа помощ и на Мартин Георгиев да се приспособява, да работи в Барселона – видях какви грижи се поставят за младите футболисти, и съм сигурен, че мъничко от това да използван тук при нас, изгодата ще бъде огромна. Престоят на Йон в Славия за мен бе наслаждение да виждам по какъв начин работи, по какъв начин тренира, по какъв начин се държи с останалите, какво е отношението му – професионално и човешко. Първо отидох в Испания за Мартин, а и с цел да се върне Йон, от дума на дума взехме решение да дойдат и двамата. Сигурен съм, че професионализмът на Йон се дължи на него. Аз съм сигурен, че това ще стане (б.ред – Славия да играе в евротурнирите). Виждам настроението на футболистите, ентусиазма на Бакеро. Убеден съм, че Славия ще наподобява по друг метод и триумфите ще дойдат “, приключи той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР