Целият свят очаква с нетърпение срещу новия коронавирус. В момента

...
Целият свят очаква с нетърпение срещу новия коронавирус. В момента
Коментари Харесай

COVID-19: Белгия планира масова ваксинация най-рано през пролетта

Целият свят чака с неспокойствие против новия ковид. В момента в се тестват няколко прототипа като се чака резултатите да излязат до няколко месеца. Ако всичко е наред, всеобщата имунизация може да стартира най-рано напролет на идната година. Това съобщи на конференция вирусологът Стивън Ван Гухт, който е и ръководител на Националния теоретичен съвет за битката с COVID-19.
При всеобщата имунизация първо ще се стартира с най-уязвимите групи - възрастните хора и медицинските чиновници, уточни той, представен от БГНЕС.
 COVID-19 в Белгия затвори питейни заведения и заведения за хранене. Бизнесът обезпокоен от банкрут COVID-19 в Белгия затвори питейни заведения и заведения за хранене. Бизнесът обезпокоен от банкрут
Белгия още веднъж се върна към строгите ограничения в битката с ковид. С изключително послание министър председателят Александър де Кроо разгласи, че...
Преди да пристигна пролетта обаче ние би трябвало да изкараме зимата. А както се чака ще бъде по-трудна, само че ще се оправим, убеден е вирусологът.
Попитан дали вирусът е по-заразен спрямо март когато избухна пандемията, Ван Гухт изрично отхвърли.
„ Вирусът си е същия или доста, доста сходен на този през март и април. Обаче обстановката е изменена. В момента е по-студено. Хората прекарват повече време и срещи у дома. А по този начин се усилват и възможностите за по-лесно заразяване. Това е и обяснението за внезапния скок на заболелите oт ковид през последните седмици. Няма нищо общо с характерностите на вируса “, разясни още вирусологът.
Заради внезапния скок на заболелите държавното управление вкара още веднъж рестриктивни ограничения, които влязоха в действие от 19 октомври и ще продължат един месец. Сред тях е въвеждане на вечерен полицейски час сред среднощ и 05:00 часа, възбрана за продажба на алкохол и ограничавания при визити по домовете.
 Белгия не отхвърля разновидността за наново затваряне Белгия не отхвърля разновидността за наново затваряне
В опит да избегнат ново блокиране поради възходящия брой коронавирусни инфекции в Белгия, районните и локалните управляващи започнаха со...
През идващия месец семействата могат да поканят у дома до 4 посетители, и то едни и същи. Разменено посещение може да стане на всеки две седмици. За тези посетители би трябвало да се съблюдават разпоредбите за отдалеченост.
Работата от разстояние, когато е допустимо, още веднъж става наложителна.
Затварят се питейните заведения и заведенията за хранене в цялата страна. Хранителните магазини и пазарите няма да се затварят, само че ще са задължени да следват настоящите противоепидемични ограничения мерки. На този стадий коледните пазари, зимните курорти и битпазарите са неразрешени.
Масово огромните търговски вериги инсталираха на входовете пунктове, където още на влизането потребителите да дезинфекцират количката преди да я заловен. В магазина е неразрешено да се влиза без количка или кошница. Смята се, че тя е минималната отдалеченост сред обособените гости. На този стадий страната не е въвела предписание, че в магазин може да посещава единствено един член на фамилията.
 Нова възбрана за тютюнопушене в Белгия Нова възбрана за тютюнопушене в Белгия
Белгийската футболна лига забрани тютюнопушенето по стадионите поради разпространяването на новия ковид, съобщи организация Фокус. З...
Новите ограничения се одобряват относително умерено от белгийците, няма опашки и презапасявания с артикули и тоалетна хартия както в прилежаща Германия да вземем за пример. Маските в магазините и откритите обществени площи, като обитаемоте места като автогари и площади са наложителни. За съпоставяне Холандия към момента не е въвела наложителното носене на маски в магазините, само че и както при белгийците – влизането в магазин става единствено, в случай че сте се снабдили с количка – даже единствено да си купите пакетче дъвки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР