Целият град зарежда плодове и зеленчуци от борсата край Първенец.

...
Целият град зарежда плодове и зеленчуци от борсата край Първенец.
Коментари Харесай

Съединени за Пловдив: Общината е в дълг към земеделските производители

Целият град зарежда плодове и зеленчуци от борсата край Първенец. Макар и в община Родопи, емблематичното за плодородния пловдивски край място е познато за всеки гражданин на града. Въпреки изобилието, производителите и търговците тук всекидневно се сблъскват с тежката конкуренция на огромните вериги магазини, които държат непропорционално огромен дял от пазара и постоянно работят като картел. Това сподели шефът на стоковото пазарище Стойна Гечева, която предложения претендентите от листата на “Съединени за Пловдив ” на място да се срещнат с проблемите на хората там.
Прочетете още
Българските зеленчуци са с извънредно качество, само че конкуренцията на евтиния импорт основава изключителни спънки пред производителите, които разчитат на борсата с цел да намерят пазар за продукцията си, добави тя.

“Общината е в дълг към земеделските производители. Фокусираме се върху чисто градските проблеми на Пловдив като поправки, тапи и намаляващи зелени площи, а забравяме, че даже и в нашата свръх пренаселена община има аграрни земи и хора, които създават храната ни ”, сподели претендентът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който посети борсата дружно с претендента за кмет на регион Южен Васко Вътев и претендентите за общински съветници Владимир Кисьов и Стефан Аксиев. Към тях се причисли и почетният ръководител на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов.

Коматево, чието землище граничи с борсата, е част от регион Южен и има някои характерни особености, които централните градски елементи нямат. Например, кварталът към момента пази характерностите на крайградска зона, с огромни дворове, ниско строителство и необятни пространства. В същото време жителите недоволстват, че районното кметство е надалеч, а за всеки документ и автограф би трябвало да пътуват чак до ул. ”Македония ” в Кючук Париж. “Имаме решения за част от проблемите, следва среща с хората в Южен, ще ги срещнем с тях ”, дава обещание Васко Вътев.

За Славчо Атанасов, Васко Вътев и всички претенденти за общински съветници от “Съединени за Пловдив ” гласувайте с номер 68 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР