Цели села в южния френски департамент Од са публикували обяви,

...
Цели села в южния френски департамент Од са публикували обяви,
Коментари Харесай

Цели села в Южна Франция обявени за продан в знак на протест

Цели села в южния френски департамент Од са разгласили разгласи, че са за обмен, в символ на митинг против обсъжданата от държавното управление промяна на регионите, получаващи аграрни помощи, заяви Франс прес.

Министърът на земеделието и храните Стефан Травер даде обещание, че няма да остави на произвола засегнатите фермери. Окончателната карта с така наречен неподходящи за земеделие общини (силни наклони, неприятен климат, слаби реколти) или региони, застрашени от изселване, ще бъде оповестена напролет, откакто получи утвърждение от Европейската комисия. Според министъра обаче занапред се знае, че към 1400 общини ще бъдат извадени от зоните, получаващи финансова помощ.

Статутът на неподходяща за земеделие зона е жизненоважен за някои области, защото там фермерите получават обилни помощи от Европейския съюз, достигащи в някои случаи 60 % от годишните им приходи.

Ето за какво от няколко дни в уеб страницата за недвижими парцели Leboncoin.fr се множат обявите за продажба на цели села. Така локалните поданици показват алегоричен митинг против вероятното им изключване от картата с неподходящите зони.

Никакви цени не са посочени в обявите, които в края на текста насочват потребителя да пита за цената Стефан Травер, министър на земеделието - следва телефон, а в някои случаи и адресът на министерството в Париж.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР