Цели осем страни от ЕС подадоха жалби срещу компанията майка

...
Цели осем страни от ЕС подадоха жалби срещу компанията майка
Коментари Харесай

Осемте европейски страни, които застанаха срещу Meta

Цели осем страни от Европейски Съюз подадоха тъжби против компанията майка на Фейсбук Meta. Групи за отбрана на потребителските права упрекват обществената мрежа на Марк Зукърбърг в нелегално култивиране на потребителски, предава AFP. Според обвиняването, компанията употребява системата " заплати или дай единодушие " като " заслон за нарушение на поверителността ".

Meta получава огромни доходи от продажбата на данни за потребителите на Фейсбук и Instagram на рекламодатели, само че нейният бизнес модел я изправи против регулаторните органи на Европейски Съюз във връзка с отбраната на персоналните данни.
 Шпиони чартърен: Meta разруши 8 европейски компании, занимаващи се с поръчков шпионаж
Шпиони чартърен: Meta разруши 8 европейски компании, занимаващи се с поръчков шпионаж

Хакерите са създали злотворен сoфтyep, допускащ да се събират разнообразни данни oт пoтpeбитeлcĸитe ycтpoйcтвa

Meta започва системата " заплати или дай единодушие " през ноември 2023-а година. Тя разрешава на потребителите да не употребяват данните си за таргетиране на реклами против месечна такса. Това е модел, който към този момент е изправен пред две провокации от страна на бранителите на неприкосновеността на персоналния живот и потребителите.

Европейската организация на потребителите назова системата " димна завеса за прикриване на същинския проблем с всеобщата, противозаконна обработка на данни на потребителите, която продължава, без значение от това какъв е изборът на потребителите ".

Осемте страни

Осемте потребителски групи, които застават против Meta са от Франция, Дания, Чехия, Испания, Гърция, Нидерландия, Норвегия и Словения.

" Всички тези осем групи подават тъжби до локалните органи за отбрана на данните ", написа в изказването на основаната в Брюксел организация.

Групите настояват, че Мета към момента нарушава общия правилник на Европейски Съюз за отбрана на данните, който е в основата на правосъдните каузи на Европейския съюз против обществената мрежа.
 Meta преглежда България като допустима локация за нов развоен център
Собственикът на Фейсбук обмисля построяването на център за добавена действителност в България

През 2023 година 20% от всички разноски на софтуерния колос бяха ориентирани към метавселената
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР