Цацата на варненския плаж се предлага средно за около 10

...
Цацата на варненския плаж се предлага средно за около 10
Коментари Харесай

Разкриха колко ще ни струва цацата и сянката по морето тази година

Цацата на варненския плаж се предлага приблизително за към 10 лв. порцията, откри инспекция по заведенията на Крайбрежната алея. Пърженият сафрид е 13-15 лв., лавракът се предлага за към 25, а порция калкан е сред 30 и 40 лв..

Най-икономичният бюджет за един почиващ, с който може да изкара на плаж в покрайнините на юг от Варна това лято, е към 15 лв., от които 7 лв. за порция пържена цаца или порция пържени картофи – за 5 лв., плюс една наливна бира от 3 лв., оповестява " Телеграф ". 

Сянка

" Какво е почивката на море без бира и цаца “, майтапят се търговците от капанчетата край морето. Добрата вест за почиващите това лято е, че цените на чадърите и шезлонгите на варненските плажове остават без смяна - 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг.

Ако към храната обаче се прибавят и разноски за сянката, това ще коства още 10 лв.. Така една обща икономична сметка с бира, цаца и сянка е най-малко 20 лв., само че на плажа надали се минава единствено с една бира и с празен корем. Обядът към този момент може да надуе разноските с най-малко още 20-30 лв. и ще оформи крайната сметка от най-малко 50 лв., пресмятат в сектора.

Изобщо не се броят разноските за нощувка и другите разходи - за гориво, храна и развлечения. Цените по плажа са с 20-30% по-високи спрямо предишното лято във Варна, настояват търговците. Причината за това е фрапантното нарастване на сметките за ток, на горивата и на главните хранителни артикули.

Сметки

Ресторантьорите изясняват, че са сложени в обстановка, в която, от една страна, се опасяват да не изгубят клиентите си, само че пък, от друга, могат да изгубят бизнеса си, в случай че не създадат верните планове. Сметките за електричество са 3 пъти по-високи спрямо тези от предишното лято, изясняват още от сектора.

Драстично е нарастването и на всички съществени артикули, което принуждава бизнеса да подвига цените, с цел да оцелее. " Стремим се нарастването да е допустимо най-ниско и търпимо за клиентите, тъй като те са най-важни за нас и без клиенти няма да има сезон, разясняват в капанчетата по Крайбрежната алея. С цените от предходната година на процедура обаче ще работим на загуба. Конкуренцията в този момент е кой ще ги усили минимум “, споделят от заведенията край морето.

Бизнесът разяснява несигурността към войната в Украйна и вероятното ново покачване на цените в разгара на сезона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР