Цървена звезда приема Манчестър Сити в последен мач за двата

...
Цървена звезда приема Манчестър Сити в последен мач за двата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Цървена звезда vs Манчестър Сити 1:2

Цървена звезда приема Манчестър Сити в финален мач за двата отбора от групите на Шампионска лига. Резултатът е 1:2. Мика Хамилтън откри за гостите в 19-ата минута. Оскар Боб удвои в 61-ата минута. Хванг понижи пасива на Звезда в 76-ата минута.

Срещата в Белград започва в умерено движение, като разумно Ман Сити беше отборът, който владееше по-трайно топката, въпреки многото ротации, които Хосеп Гуардиола да бе направил за този мач. След четвърт час игра Букари опита изстрел към вратата, защитавана от Ортега, но защитник на " жителите " блокира удара му.

След 19 минути игра гостите от Англия откриха резултата в Сърбия. Рико Люис раздаде вдясно за дебютанта в Ман Сити - Мика Хамилтън. Със забележителна лекост младокът финтира опитния Александър Драгович, след което нанесе доста тежък изстрел към вратата на Глатцер, който нямаше късмет да реагира - 1:0 за Ман Сити.

" Звездашите " проведоха солидно нахлуване в 26-ата минута, а Канга пусна вдясно за Неделкович. Той финтира Грийлиш и шутира с левия крайник технично, но топката не откри очертанията на британската врата. Малко по-късно Букари опита да откри Ндиайе в наказателното на Сити, но Ортега излезе и избави.

След 33 минути игра " жителите " имаха късмет да удвоят резултата, откакто Матео Ковачич получи пас вляво от Джак Грийлиш и центрира към Матеуш Нунеш, който от няколко метра пропусна да осъществя гол. След подновяването на второто полувреме Мика Хамилтън насочи техничен изстрел по диагонала, само че топката профуча край левия непряк дирек на Глатцер.

В 51-ата минута домакините можеха да изравнят, само че Ортега направи две следващи превъзходни спасявания. Първо той инстинктивно съумя да отрази удар от воле на Ндиайе, а по-късно се оправи и с изстрел от отдалеченост на Канга. Десетина по-късно Ман Сити удвои своята преднина, като този път прецизен бе Оскар Боб, който успокои развоя към срещата за " жителите ". В 70-ата минута Звезда нацели страничната греда на Сити, откакто Миятович получи в наказателното поле на Сити и Йован Миятович стреля, само че топката се отби в десния непряк дирек на Ортега.

Корейската звезда на домакините - Хванг, понижи пасива на " звездашите " четвърт час преди края. Тогава Букари с тил към вратата на Сити и изведе вляво Хванг, който нанесе мощен удар с левия крайник и матира Ортега - 1:2.

LIVE /

0:1 Хамилтън 19', 0:2 Боб 61', 1:2 Хванг 76'

Рефер: Алиар Агаев (Азербайджан)

Стадион: " Райко Митич " (Белград, Сърбия)

Цървена звезда: Глатцер – Неделкович, Джига, Спаич, Драгович – Канга, Михайлович, Хванг – Букари, Ндиайе, Олаинка

Треньор: Барак Бахар

Манчестър Сити: Ортега – Серхио Гомес, Аканджи, Стоунс, Люис – Ковачич, Филипс – Грийлиш, Матеуш Нунеш, Хамилтън - Боб

Треньор: Хосеп Гуардиола

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР