Царство България съществува до 9 септември 1944 г. До този

...
Царство България съществува до 9 септември 1944 г. До този
Коментари Харесай

Ако СССР никога не беше превземал България

Царство България съществува до 9 септември 1944 година До този миг, страната ни, която по думите на хората, имащи достойнството да живеят в 3-те режима, продължава да се счита за една от най-хубавите, които сме имали. Въпреки всички великански земетресения, макар вмешателството в нашата политика и опитите на Руската империя, а по-късно и на Съюз на съветските социалистически републики, страната ни балансира сред всички форми на злото, пробвайки се да излезе чиста от една от най-жестоките войни, които човечеството в миналото е виждало.

Съюз на съветските социалистически републики трансформира и покорява България за десетилетия наред, диктувайки политиката, унищожавайки всеки един евентуален конкурент и налагайки тирания, която има за цел само да поклони България и да подсигурява смирение. Реално би трябвало да разберем, че нашата страна стопира да съществува след 9 септември и спуснатите парашутисти поемат контрола, водейки страната до още няколко национални произшествия, които ни костват златния запас цели няколко пъти. В такива турболентни времена е тъжно да си спомним, че западът партнира със Сталин, тъй като няма различен потребен ход и рецептата „ Да се избере по-голямото зло пред едно изключително зло! “, на практика обрича всеки българин с парцел и разсъдък на сигурна гибел.

 August 1936: Adolf Hitler (1889 – 1945) and King Boris III of Bulgaria (1894 – 1943) at the 1936 Olympic Games which were held in Berlin. (Photo by Keystone/Getty Images)

Трябва да приемем, че Царство България е била апетитна хапка за Руската империя през цялото време. Разказвали сме по какъв начин тъкмо е можела да наподобява страната ни, в случай че Руската империя нямаше апетити за Черно море и Босфора, то несъмнено освобождението на България е можело да се случи някъде в зората на XX век. Нека обаче да обърнем внимание на някои от главните обстоятелства, когато става въпрос за навлизането на Съюз на съветските социалистически републики в българските граници. До това решение се стига на следващата конференция сред Чърчил, Сталин и Трюман. Именно там се показва, че въздействието на запада в Гърция ще е огромен, само че въздействието на Съюз на съветските социалистически републики в България и страните към нея, на практика ще бъде разрушителен.

Преди да се опитаме да нарисуваме една изключително добра картина на деяние, първо би трябвало да се срещнем с особените обстоятелства. Съюз на съветските социалистически републики афишира война на България, преди да премине границите ѝ. До този миг България не е воювала с никого на огромната карта и на практика не е водела дейни военни дейности, а единствено се е защитавала. До този миг не е изпратен един евреин в концлагер, не е изпратен и един боец на Източния фронт. България отхвърля настояванията на Нацистка Германия, бори се против войска от партизани, които забележете, не се пробват по никакъв метод да се борят с немския окупатор, а извършва функционалностите на тайфа нарушители и убийци, които се стремят да забогатеят и се крият от властта.

Трябва да приемем, че българският партизанин, разказан напълно от американски разузнавачи, идващи тук с концепцията да подкрепят съпротивата, ясно осъзнават, че въпросните фрагменти не са просто бойци за независимост и анти-фашисти, а група бандити, които значително са поклонени или промити непосредствено от режима на Сталин. В тези странни интервали ще открием, че точно лица като терориста Никола Вапцаров, трансфорат по-късно в страдалец от Съюз на съветските социалистически републики и Комунистическа България, чийто книги са издавани в света само против инвестицията от милиони английски лири, извършва доста интензивно своята функционалност, вярвайки, че е Душко Попов или някой различен труженик за независимост.

 Le Roi Boris de Bulgarie embrasse la croix que le Pope lui tend, en 1935. (Photo by Keystone-France/Gamma-Rapho via Getty Images)

Осъждайки режима на Германия и греховете, които нанася на света, не можем да пренебрегваме обстоятелството, че до момента в който се водим миролюбивите съдружници по насила – Югославия е завладяна тъкмо за 5 дни, когато взема решение да се опълчи на немското оръжие – в никакъв случай не сме били дейни поддръжници на режима на Хитлер. Не инцидентно и до през днешния ден една от най-показателните фотоси за този интервал е на Борис III, направена по време на Олимпийските игри в Берлин. Единствено българският цар не прави нацисткия привет. Реално видяно, това е най-силната позиция на Царство България.

В този миг страната ни е 10-тата икономическа мощ в Европа, разполага с български златен лев и на практика няма никаква причина да води партизанска война, изключително откакто по думите на самата съветска агентура, няма по какъв начин да се увеличи напрежението, тъй като стопанската система е задоволително мощна, с цел да предложи задоволително артикули от първа нужда, в това число и първокласни такива. Не би трябвало да се изненадваме, че още през цялото време, даже и след освобождението, няма европейска мощ, която да не изпитва опасността на България.

Балканската война го потвърждава, изключително откакто страна на 10-20 години съумява да прегази скорошния си подтисник. Преди да успее да се трансформира в балкански фактор, положителните остарели съветски приятели и освободители задействат своите кафези в Гърция и Сърбия, осъзнавайки, че скоро пъпната шнур на Балканите ще бъде скъсана. Нека го приемем по този начин, до 1944 година България има идентична и даже малко по-силна стопанска система от Норвегия.

 (Eingeschränkte Rechte für bestimmte redaktionelle Kunden in Deutschland. Limited rights for specific editorial clients in Germany.) Olympische Spiele 1936 in Berlin- Abschlussfeier, auf der Ehrentribuene waehrend der letzten Reiter-Wettkaempfe im Stadion von rechts:Adolf Hitler, Zar Boris III. von Bulgarien, Generalfeldmarschall August v. Mackensen und Reichsinnenminister Wilhelm Frick (Photo by ullstein bild/ullstein bild via Getty Images)

Не би трябвало да забравяме, че броят на експерти, както във военното дело, по този начин и в изследователските звена, е впечатляващо. Ако въобще имате подозрение, че страната ни е стояла от неверната страна на историята, освен това няколко пъти, дано обърнем внимание на главните обстоятелства. Българин е този, който съумява да създаде военната авио промишленост на Съединени американски щати през Втората Световна война. Асен Йорданов отпътува за Съединени американски щати и по-късно написа писмо на Борис III с позволение да остане в Съединени американски щати и да учи за авио инженер, като до през днешния ден тъкмо това име е от изключително значение за американската история. Лица като Джон Атанасов съумяват не просто да основат първия компютър, само че действително прекарват цялото си време в създаването на нови системи за американската морска флота.

Други забавни фрагменти, които до някаква степен се пробват да подчертаят българската диря, в това число в Харвард, са лица като Стоян Ватралски, който освен приключва въпросното образователно заведение, само че написа химн за дипломирането, който и до през днешния ден се извършва на всяко довеждане докрай на студенти в степен бакалавър. Интересно е, че тъкмо тази България е на върха на своето икономическо наличие. По това време страната ни разполага с частна благосъстоятелност, експерти, които бързат да приключват в чужбина, почтено царско семейство, което не просто показва своята угриженост за жителите си, само че даже демонстрира само и национализъм, който няма нищо общо с днешния.

 Le Roi Boris de Bulgarie embrasse la croix que le Pope lui tend, en 1935. (Photo by Keystone-France/Gamma-Rapho via Getty Images)

Борис III е толкоз мистична фигура, че има една особена софийска история на три дами, които се разхождали в късната вечер по бул. България, разумно е, че същият не е бил приключен и не в този тип, който познаваме през днешния ден. Но историята споделя, че по тихия път, до момента в който дамите се разхождали, една от дребното коли в София отбили, водачът отворил вратата, от нея излиза Борис III и предлага на непознатите дами да ги закара до там, докъдето желаят, заради простата причина, че таксита липсват.

Това демонстрира оня държател, от който в миналото сме имали потребност. Борис III наследява короната от тръни на татко си и понася всички вероятни грехове, само че постоянно резервира българския интерес и извършва най-важното си заричане, до момента в който България е под негово ръководство, нито една жена няма да постави черна кърпа. Точно затова и немското Гестапо го назовава – Борис Лисицата. Те са знаели доста изрично, че когато войната обърне своя ход, първото изменничество ще бъде точно на българския държател.

Ако приказваме за български достижения преди и по време на Втората Световна война, не би трябвало да забравяме и съществуването на родната компания „ Тулан “. Създадена от Светозар Пренеров, това е българска радио компания, която освен сполучливо съумява да засрами огромни компании като Philips, само че и бързо стартира да предлага нововъведения като радио в кола, единствената причина да не сме първи в тази иновация, до през днешния ден е ясно, че Фердинанд е първият човек, който поръчва автомобил с пепелник, само че Пренеров е на път да сложи радио в средностатистическия автомобил.

 (Original Caption) Photo shows pilot Assen Jordanoff, who brought the Leonardo Da Vinci from New Castle, Del. It is said he will accompany Cesare Sabelli, in a proposed transatlantic flight.

Това е обликът на България от последните ѝ години на битие. Това е страна, която има своята история, има своята идеология, неведнъж отваря своите граници за българи от Македония, неведнъж се опълчва на Хитлер и неговата хунта, само че в същото време би трябвало да се бори с тайфа нарушители, известни като партизани, слугуващи на непозната страна.

Нека приемем, че България, по образеца на страни като Франция или Англия, нямат достойнството да се срещнат в миналото с Русия, както споделя самият Раковски:

„ Познахте ли се какво значи Русия? Един път проливахме кръв, в този момент отново ви носим наготово съединението, а вие, първишвци, единствено печелите парички и викате „ урра “. А братушките цънфали и не завързали. С турена на гърдите ръка, с тяло прегънато като въпросителна, хилят се като заклани и споделят: „ благодарим на Ваше Високоблагородие, ние сме ваши деца, Русия ни е майка. Колкото Ваше Високоблагородие сте повече в България, толкоз по-много се обажда и наший вземане-даване. “

Да приемем за момент, че нашата територия е надалеч от съветско въздействие и обществото, както и нашите владетели, не съумяват да бъдат отровени от идеологията на един болен човек като Ленин, доразвита от един буен демон като Сталин. Нека си представим за момент, че това, което имаме, включвайки персони като Иван Иванов – кметът на София и един от най-големите хидроинженери в Европа, който по някакви мистични руски аргументи се озовава в пандиза, Юрий Захарчук – съветски емигрант и създател на Българската пожарна команда, както и доста други.

Нека за момент да си представим, че всички тези хора, от военачалник Луков до Иван Иванов и даже Борис III, не престават да живеят и стоят надалеч от съветската проказа, която до през днешния ден назоваваме комунизъм. Дали въобще щяхме да имаме още три финансови произшествия, за които да бъдем принудени да се сбогуваме със златния си запас. Дали въобще бихме имали потребност от основаването на градове катo Димитровград. Един от големите проблеми на България е, че постоянно е била считана за колония на Русия. И до през днешния ден тъкмо това държание е останало и елементарно може да бъде открито след диалог или спор с русофили, които разумно играят ролята на българофили.

Нека ви попитаме, в случай че България, като 10-та икономическа мощ в Европа, приемаща немски мигранти на територията си, радваща се на национализъм, научни достижения и задоволително експерти в съвсем всяка една сфера. Ако бяхме надалеч от тази насилница Русия, тогава най-вероятно щяхме да се възползваме от качества като европейски и международни експерти, можехме да имаме задоволително добре развъртян родолюбив дух, който няма нищо общо с днешния подобен и даже да се радваме на 6-та автокефална черква, която най-вероятно нямаше да се намира тъкмо до тоалетните на едно от най-свещените места в историята на Християнството.

Нека си представим същата българска обич и национализъм, в които човек в действителност има вяра, в националното обединяване и обстоятелството, че никой не се пробва да постанова външната си политика за свои лични облаги. При една агресия, която светът назовава „ Българското икономическо знамение “, можеше да продължи, можеше да се радваме на интелигенция, която е сложила основите на своето обучение на запад, въпреки всичко да не забравяме, че Асен Йорданов е българинът, който отхвърля на Едисън да работи по план за основаването на хеликоптер, заради простата причина, че към този момент е работил по същия план за американското Военновъздушни сили.

Единствената причина Йорданов да не се прибира в България е, че Борис III умира, а по-късно Съюз на съветските социалистически републики завладява България и подчинява на своя болен режим. Нека одобряваме, че преди 9 септември 1944 година страната ни е икономическо и международно знамение в развиването на стопанската система, армията и културата. След избиването на интелигенцията, отнемането на частната благосъстоятелност, натирването на едно цяло потомство в по този начин наречените хрушчовки или панелни жилища, България просто стартира да потъва.

Без история, без своите национални герои, без достижения, само че за сметка на това с поддържане на етническа ненавист и още доста други остарели похвати. И десетилетия наред живеем в послушание, повтаряйки още веднъж и още веднъж мантрата, че Русия е била тази, която е подала ръка в най-мрачния ни час, а истината е, че същата страна е побързала да ни стъпква във всеки един миг, когато има опция. Ако не вярвате на нас, попитайте Раковски, Левски и Ботев. Тяхното мнение най-малко е меродавно!

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР