Царицата на сърцата изпече сладки за децата. Открадна ги момчето

...
Царицата на сърцата изпече сладки за децата. Открадна ги момчето
Коментари Харесай

Отсечете му главата до оставката

" Царицата на сърцата
изпече сладки за децата.
Открадна ги момчето самоуверено
и против него има дело! "
Луис Карол „ Алиса в страната на чудесата “
Спомняте ли си тази детска история? Тя свършва по този начин: В страната на чудесата настъпва огромна блъсканица, откакто царицата провежда правосъден развой против крадеца на сладки. Накрая тя се разкрещава „ отсечете му главата, отсечете й главата, запушете му устата “ и така нататък Всеки разговор с царицата приключва с " отсечете му/й главата! " Независимо дали е допустимо предложената екзекуция да бъде осъществена по различен метод, отвън въображението на царицата. После царят изяснява, че царицата е страшна, когато се ядоса, а Алиса споделя „ Кой ви обръща внимание, вие сте единствено едни карти “. И се разсънва. 
Та по този начин и нашият министър-председател Бойко Борисов. Той, като се ядоса, желае оставки. Независимо дали му е работата, или не. А като работата стане или не стане, министър председателят излиза от нея или като избавител, или ни лук ял, ни лук мирисал. Да стартираме в обратна посока, с най-прясната оставка на президента на Българския футболен съюз(БФС) Борислав Михайлов. След като БФС е съдружие на футболните клубове в България, е социална организация. Ето за какво не би трябвало за е подвластна по някакъв метод от изпълнителната власт, нито от политическата обстановка в България. Но все пак, което би минало през главата на всеки мислещ човек, министър председателят изиска оставката на президента на БФС. Много надалеч сме от мисълта да адвокатстваме на Михайлов. Казано с подигравка, индивидът направи каквото можа за и с българския футбол. По закона за юридическите лица с нестопанска цел, оставка може да му изиска Общото заседание на организацията. Тук пламенните почитатели на премиера ще възразят, че индивидът единствено е предложил на Михайлов да подаде оставка. Да, само че след това какво излезе от премиерските слова?
" Исках да съм ги предизвестил, с цел да не ми вършат забележки след това от УЕФА и ФИФА. Те не се съобразиха с нашите рекомендации, нито с това, което службите ми рапортуваха за протичащото се в БФС. Нещата просто съответстваха, а акцията беше планувана няколко дни преди дуела против Англия. Това си е работата на БФС. Аз не съм се стремял към него. Аз споделих какво стопираме да вършим, с цел да не каже някой, че се бъркаме в работата на футболния съюз “, съобщи Борисов по-късно във връзка подадената от Борислав Михайлов оставка.
Да сме наясно, нашият министър председател не се бърка в ничии каузи, тези от УЕФА и ФИФА си контактуват с него. Също като тези от радиото и дружи публицисти. Формално или не, само че постоянно изборно. 
Премиерът се закани да уволни и главанаците от БНР. Онези главанаци, които ги избира Съвет за електронни медии, който пък бива избиран от Народното събрание, където преобладаващата политическа мощ е ГЕРБ, чиито ръководител е Бойко Борисов. Само не казвайте, че и в този случай „ отсечете им главите (на главанаците) “ е безобидно благопожелание, а не инструкция, която изброените нагоре (независими от премиера?!) институции прецизно извършват, да не излезе, че са „ единствено някакви си карти “. По смисъла на Закона за радиото и малкия екран, БНР и Българска национална телевизия са юридически лица и публични снабдители на медийни услуги. Те, като се замисли човек, са тъкмо толкоз публични, колкото БФС. И различен, а не министър председателят, може да уволнява там. Иначе няма мислещ субект, който да не е сигурен, че гендирът БНР би трябвало незабавно и смирено да си върви. Но по закон, а не по премиерско предписание.
Има не изключително тънка разлика сред това да разпоредиш и да изкажеш мнение. Едното е обвързване на министър председател в границите на пълномощията му, а другото – гражданско право. Последното изключва императивния звук. Но включва повече познания и мислене кой кого назначава и кого може да освобождава от поста му или от главата му.
Автор:
Спасиана Кирилова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР