Цалапица – селото между законите на джунглата и правовата държава,

...
Цалапица – селото между законите на джунглата и правовата държава,
Коментари Харесай

Майката на убития Димитър: На запис от нощта на убийството се вижда свидетел, който бяга към лобното място

Цалапица – селото сред законите на джунглата и правовата страна, още веднъж излиза на митинг след гибелта на 24-годишния Димитър Малинов. Хората са в очакване на отмъщение.

Майката на убития млад мъж Атанаска Бакалова разяснява, че не е останала сюрпризирана от констатациите на Министерство на вътрешните работи, че е имало основни пропуски в работата на полицията, които са довели до това главният обвинен да избяга и да се укрие.

" След като са установени нарушавания, кой ще бъде измамен под отговорност. Защо единствено дисциплинарно уволняване? Не мисля, че би трябвало да се спре дотук. След броени дни можем да чуем сходно нещо и отново ще има дисциплинарно уволняване. Под отговорност би трябвало да бъде измамен началникът на РУ-Стамболийски Ангел Керпиев ", безапелационна е дамата пред NOVA.

Бакалова изясни, че е отишла в ръководството в Стамболийски, с цел да подаде сигнал.

" Не получихме никакво подпомагане. На 22 юли подадохме сигнал сутринта, че Митко го няма към този момент 36 часа. Същия ден, на обед, подадохме сигнал, че за обвиненият Рангел Бизюрев имаме информация, че е търсил Митко да го бие. Рангел си отпътува на 24-ти юли ", сподели тя.

Майката на убития Димитър от Цалапица: Искаме присъди за уволнените полицейски шефове

Според нея отговорни за това да бъдат проспани следите са чиновниците на РУ-Стамболийски. " Те би трябвало да проучат всяка информация ", счита почернената майка. Под правосъдна отговорност желае да бъде измамен и началникът на престъпния бранш в РУ-Стамболийски Дамян Капов.

" Те не са си свършили работата. Един шеф на районно управление (на МВР), в случай че не знае какво става на място и че е подаден сигнал, че човек е липсващ – какъв шеф е ", пита майката.

Като закъсняла реакция тя дефинира двете уволнения на полицейски началници по случая.

" Три месеца… Явно трябват законодателни промени. Ние все ще слушаме за дисциплинарно уволняване. Когато има един измамен под отговорност, всеки идващ ще се замисли по какъв начин ще работи ", е мнението на Бакалова.

Тя упорства за нов следствен опит, който по думите ѝ ще изнесе нови обстоятелства.

" Никой не знаеше за очевидец, който се вижда на запис и бяга към лобното място на Митко. Никой не беше го разпитал, до момента в който ние не отидохме със записите да покажем, че има човек. Там се вижда момиче, през чийто телефон става връзката с това момче. Има двама души до Митко и един трети в кола. Този третият кой е ", разкри дамата.

" Днес имам рожден ден, прекарах един час на гроба на сина си в рев. Това ли заслужава една майка? В деня на рождения си ден да плаче на гроба, да зарови детето си ", сподели през сълзи Атанаска Бакалова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР