Трябва ни много време, за да стигнем до лечението на

...
Трябва ни много време, за да стигнем до лечението на
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Позитивният PCR тест не означава, че има вирус, който заразява

" Трябва ни доста време, с цел да стигнем до лекуването на ковид. По отношение на имунизацията сме още по-далеч ". Това сподели пред БНР пулмологът проф. Коста Костов - съветник в болница " Св. Анна " в София и ръководител на Медицинския експертен съвет към министър-председателя. Той уточни, че към този момент са създали 10 редакции на документа с рекомендации, свързани с пандемията от Covid-19.

" Колегите лекари ги употребяват и ползата е голям ", уточни проф. Костов и добави, че текстът непрестанно се актуализира - всяка седмица в част от главите се появяват нови допълнения. По думите му съветът има поддръжката на цялата колегия и някои от медиците показват личен опит в текстове, които им изпращат

В предаването " Преди всички " проф. Коста Костов разяснява концепция на лекари от Южна Корея, че би трябвало да се премине към нова идея - да се огледа към медикаментите, които има в този момент, и да се реорганизира тяхното приложение:

" Тези сътрудници са извадили към 24 лекарствени артикули, сред които има и някои любопитни, които и ние можем да използваме ".

Положителен тест не значи вирус, който може да болести

Според проф. Костов позитивният PCR тест не значи, че има деен вирус и данните за това от ден на ден нарастват:

" Регистрира се положителен тест, записваме частици от вируса, само че това не е вирус, който може да болести ", безапелационен беше професорът и цитира данни от профилиран тест Съединени американски щати, съгласно които:

" Вероятността 10-и ден след началото на признаците у нас да има жизнерадостен вирус, който да може да се репликира, развъжда, който може да бъде обработен, т.е., който може да заразява и да поразява, е дребна ".

Проф. Костов уточни, че всички заболели, които са потвърдени носители на Covid-19, да стоят у дома не по-малко от 7 дни след началото на признаците и не по-малко от 3 дни след заглъхване и цялостно изгубване на температурата и кашлицата.

Той посочи, че общо 14 дни е интервалът за карантина у дома на инфектиран човек.

Мерките се облекчават в точния момент

По думите на пулмолога е навременно облекчаването на ограниченията, тъй като е належащо запазване на всички аспекти на нашето здраве, което включва и ментално и " обществено благоденствие ", а освен неявяване на болест и уязвимост.

" Трябва да бъдем доста деликатни, тъй като това е подъл вирус, и да боравим добре със свободата, която в този момент ни е предоставена ".

Според него броя на новозаразените не дава цялостна картина на обстановката в страната, тъй като тя е съсредоточена към рискови групи, които се изследват и тестват .
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР