Трябва ни много работа в Съвета на ЕС, за да

...
Трябва ни много работа в Съвета на ЕС, за да
Коментари Харесай

Евродепутат съзря кошмар за България: Недопустимо е! Вече 12г се случва това без причина

„ Трябва ни доста работа в Съвета на Европейски Съюз, с цел да убедим и останалите страни членки, че би трябвало да се окаже напън на тези две страни (Австрия и Нидерландия – б.р.), тъй като е неприемливо повече без всевъзможни учредения да ни стопират за Шенген. 12 години не можем да стоим без всевъзможни аргументи отвън Шенген “.
Това съобщи в ефира на bTV евродепутатът от ЕНП Емил Радев.
Според него това ускорява и антиевропейските настроения в България и Румъния.
„ Ставаме жертва в течение на години на вътрешнополитическите борби в дадени страни членки. Правителството в Нидерландия падна тъкмо по тематика миграция. Те са главната ни пречка към Шенген и то години наред. Още 2011 година, когато покрихме всички критерии тогава в тяхното държавно управление имаше една последна дясна партия, която в своите програмни документи беше записала, че не може да се позволява България и Румъния в Шенген. Ние сме покрили всички критерии, пазим най-трудната сухопътна граница на Европейски Съюз тази с Турция “, добави той.
Радев акцентира, че тази седмица в Европейския парламент са прегледани следващи две български петиции за влизането на България в Шенген.
„ След гласуването с голямо болшинство за приемането на България и Румъния в Шенген, имахме чуване за Шенгенското пространство и за положението в комисиите и там доста елитни преподаватели обявиха, че това е неприемливо за България и Румъния.
Дори прибавиха, че можем да си търсим правата в Съда на Европейски Съюз и да желаеме вредите и пропуснатите изгоди. Само транспортният бизнес губи над 150 млн. евро годишно от това, че не сме в Шенген “, счита той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР