Трябва морал да приемем Закон за възрастните хора и да

...
Трябва морал да приемем Закон за възрастните хора и да
Коментари Харесай

БСП: Трябва да направим пенсионна реформа, възрастните хора са забравени от обществото

Трябва морал да приемем Закон за възрастните хора и да създадем пенсионна промяна - оправданието, че няма пари е несъстоятелно пред майките и бащите ни . Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков в декларация от името на група.
" Първият ден на месец октомври е разгласен за Международен ден на възрастните хора. На този ден всички ние отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото. Има ли мотив за наслада? Подкрепата на възрастните хора и на хората през целия им витален цикъл е една от главните цели на обществената политика ", сподели още Гьоков.
По думите му правилата на взаимност, равнопоставеност и досегаемост не биха имали тази значителност, в случай че не бяха придружени от действителни ограничения за всички. Гьоков регистрира, че неизбежно обществената политика на България през последните години е повлияна от трендовете в Европейски Съюз и дружно се построява европейския обществен модел. " За страдание в България сякаш е още надалеч от тези цели ", уточни националният представител.
Той обърна внимание, че към края на 2018 общия брой на хората над 60-годишна възраст е 1 млн. 973 хиляди 613, близо 30 % от общия брой на популацията и по-голямата част живеят в беднотия. " Възрастните хора наред с материалните компликации, се сблъскват и друга неволя - самотата. Тя освен в дословния смисъл на думата, а в това, че се трансформират в забравени от обществото хора " , добави Гьоков.
" В България от всички европейски страни пенсиите са най-ниски. Ние от " Българска социалистическа партия за България " се обръщаме към вас българските пенсионери - не се смятайте за небогати, тъй като вашите сърца са богати. Оставили сме ги да мизерстват ", разяснява още Гьоков.
Според него обществото е обрекло възрастните хора на ранна гибел . " В своята близо 14-вековна история България не е била сложена в такова положение ", регистрира още депутатът от Българска социалистическа партия. " Българският пенсионер е с най-ниската пенсия, при най-нисък предел на беднотия. Да си възрастен човек в България е трагично .
От ПГ на " Българска социалистическа партия за България " се обръщаме към вас, като хора, които все пак не престават да вземат участие интензивно в обществeния живот. От това най-високо място трибуната на Народното събрание от ПГ на Българска социалистическа партия за България се обръщаме към всички парламентарни групи - в тежка демографска рецесия сме, възрастните хора имат потребност от нова вероятност.
Предлагаме да се обединим да създадем един електронен данъчен указател, сплотяващ информация за всяко лице. Да работим за увеличение на доверието в обществената система като създадем пенсионна промяна, която да увеличи адекватността на пенсиите и увеличението на приходите в Държавното публично обезпечаване, което ще реализираме посредством комплекс от ограничения.
На първо място преизчисляване на пенсиите . Последното е от 2008 година Всички пенсионери чакат едно такова деяние. Премахване на оптималният месечен размер на обществено осигурителния приход и оптималния размер на пенсията, увеличение на приноса на стажа във формулата за размера на пенсията, процентът за всяка година застрахователен стаж да е най-малко 1, 32, колкото е стандартът на Международната организация на труда.
След това да продължи плановото му увеличиване до 1,5 %. Разширяване на съществуващи гъвкави детайли за по-дългото оставане на пазара на труда ", сподели още Гьоков и регистрира, че всички заплащания, които не са свързани с осигурителния принос да бъдат извадени от Държавното публично обезпечаване и да се поемат от държавния бюджет.
На последващо място основаване на спомагателен фонд за дълготрайна грижа за възрастните хора и за хората с увреждания. Не на последно място приемане на Закон за възрастните хора ", добави още Гьоков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР