Трябва ли да пием мляко, след консумация на пикантна храна?

...
Трябва ли да пием мляко, след консумация на пикантна храна?
Коментари Харесай

Разбити митове: Какво не знаем за консумацията на мляко?

Трябва ли да пием мляко, след консумация на пикантна храна? Да заобикаляме ли млякото, когато страдаме от простуда или одобряваме антибиотици? Има голям брой публикувани легенди по отношение на потреблението му, а експерти в региона на храненето внасят повече изясненост по тези въпроси. Мит: Не бива да пием мляко, когато имаме кашлица
Факт: Педиатрите считат, че потреблението на мляко, когато страдаме от кашлица, не ни вреди. В реалност, питателните субстанции в него могат да подкрепят имунитета.

Мит: Най-добре е да заобикаляме млякото след пикантната храна
Факт: Това изказване е неопределено. Консумацията на чаша мляко директно след пикантно ядене пречи на храносмилането. Препоръчва да пием половин чаша разредено мляко 30 минути след пикантната храна, с цел да се понижи образуването на киселини и да подобрят процесите, свързани с храносмилането.

И това е забавно: Опасните медикаменти за намаляване - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Мит: Да заобикаляме млякото при банкет на антибиотици
Факт: За разлика от известното разбиране, потреблението на мляко, в композиция с антибиотиците, не попречва усвояването на питателните субстанции и не понижава успеваемостта на медикаментите. Тъй като млякото е богато на протеини, то покачва имунитета и ни оказва помощ да се борим с инфекциите.

Мит: Консумацията на мляко, откакто ядем риба, води до поява на бели петна по кожата
Факт: Няма научни доказателства в поддръжка на тази доктрина. Можем да хапваме мляко и риба по настрана или в композиция, само че е целесъобразно да заобикаляме млякото директно откакто ядем риба с пикантни подправки, защото това може да докара до неприятно храносмилане или киселинен рефлукс.

Източник: tialoto.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР