Трябва категорично да се избегне ситуация на шиканиране и игра

...
Трябва категорично да се избегне ситуация на шиканиране и игра
Коментари Харесай

Съветник на президента: ВСС не може да остане остров на блаженството

Трябва изрично да се избегне обстановка на шиканиране и игра с кворума, би трябвало „ да имат обикновен нюх за самозапазване “, съобщи Иванова във връзка идното разглеждане на настояването на правосъдния министър за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

„ В рамките на процедурата основният прокурор има право и би трябвало да бъде устно изслушан във Висшия правосъден съвет, тъй като единствено по този начин подсигуряваме за него правото на обективен развой при премахване от служба. Той има право да изложи своята позиция и устно пред съвета да се отбрани “, сподели Иванова.

По тематиката с евродоклада по хоризонталния механизъм за върховенството на закона в България правният специалист посочи, че предвид на политическата оценка – от позиция на българския народен интерес е по-добре да е този отчет, даже да повтаря предходни констатации. От научна позиция обаче още първият отчет беше подложен на критика остро, тъй като не съдържа същински разбор на проблемите на обособените страни, а доста от знаците са противоречиви, посочи Иванова.
„ Докладът изброява серия от обстоятелства, за които липсва достоверен разбор. Този разбор може да се направи на локална почва в новооткриващото се Народно заседание. “

Докладът е въображаем като предпазен механизъм, а не като инструмент какво да се направи, по тази причина и няма рекомендации и периоди, уточни още Иванка Иванова.

„ Оценките, които излизат от пресцентъра на прокуратурата, не всеки път са основани на справедливи усещания на обстоятелствата “, счита Иванова. Тя не вижда даже признание на казуса, което би било първа стъпка към промени.

Много постоянно съществуването на външно наблюдаване у нас се употребява като средство да си „ измием ръцете “ и да прокараме половинчати законодателни промени, посочи още Иванова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР