Трябва да забравим за захарта, ако искаме да сме слаби

...
Трябва да забравим за захарта, ако искаме да сме слаби
Коментари Харесай

Захарта - убиец на имунната система

Трябва да забравим за захарта, в случай че желаеме да сме слаби - това го знаем доста добре. Но освен фигурата ни страда, в случай че консумираме прекомерно сладко. То е един от най-големите врагове и на имунната система.

За да има мощни защитни сили на организма, не е задоволително единствено да спортуваме постоянно, да ядем доста плодове и зеленчуци, да одобряваме хранителни добавки и да редуцираме стрeса.

Защото даже да изпълняваме тези правила, в случай че не понижим потреблението на захар, резултатът е съвсем никакъв. Тя повлиява негативно на вродената имунна система и организмът ни става доста по-податлив на вируси и бактерии , които се популяризират доста по-бързо и елементарно.
 Снимка 481869

А главната причина потреблението на захар да ни прави по-податливи на разнообразни болести е, тъй като нападна непосредствено белите кръвни телца - агентите-убийци, които унищожават нежеланите посетители.

И когато похапваме доста сладко, вродената имунна система не може да употребява своя натурален механизъм за отбрана. Това дава зелена светлина на вирусите и бактериите да доближат до всяко място от тялото ни, което пожелаят , написа CNET.

Освен това, несъразмерната консумация на сладко води до развиването на диабет и сърдечно-съдови болести, които вършат вероятността от пораждане на затруднения в резултат на вирус или бактериална зараза още по-голяма.
 Снимка 481868

На въпроса какъв брой тъкмо захар би трябвало да консумираме, с цел да навредим на имунната си система, учените мъчно биха могли да дадат еднопосочен отговор. Но съгласно извършено от учени от Oxford изследване, 75 грама захар са задоволителни, с цел да понижим до най-малко защитните сили на организма си в идващите пет часа .

Така че, даже и да спортуваме и да се храним здравословно през останалото време, в случай че през целия ден ядем сладко и пием газирани питиета, и осемчасов сън няма да ни е задоволителен, с цел да рестартираме имунната система. А през това време сме доста податливи на заразяване.
 Алулозата, новият сурогат на захарта и какви са изгодите от него
Захарта, от която не дебелеем, а слабеем

И преимуществата не свършват дотук

СЗО предлага не повече от 10% от дневния ни калориен банкет да е под формата на захар. Друг метод е да ограничим дневната консумация до шест лъжички или 25 грама . Да, мъчно е да вършим сходни калкулации, тъй като добавена захар има в съвсем всички артикули, които изразходване. Затова по-добре да забравим за сладката следобедна закуска, вместо да би трябвало да я сменяем с шепа медикаменти след няколко дни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР