„Трябва да влезем в ЕС въз основа на заслугите си.

...
„Трябва да влезем в ЕС въз основа на заслугите си.
Коментари Харесай

Ковачевски: Предложения, които не предвиждат ясна защита на македонския език и идентичност, са неприемливи

„ Трябва да влезем в Европейски Съюз въз основа на заслугите си. Предложения, които не плануват ясна отбрана на македонския език и еднаквост, са неприемливи. Историческите и двустранните въпроси не би трябвало да бъдат част от преговорната рамка “, съобщи македонският министър председател Димитър Ковачевски при отговор на депутатски въпрос за френското предложение.

В допълнение Ковачевски уточни, че Република Северна Македония е позитивен образец за това по какъв начин се реализира съжителството в страната, а законодателството към този момент е 45% хармонизирано с европейското. Ковачевски сподели, че страната е сполучлив образец за районно съдействие и уточни " Отворени Балкани ", които не са сурогат на Европейски Съюз, а разрешава свободното придвижване на хора, капитали, артикули и услуги.

БГНЕС напомня, че държавното управление на Ковачевски във вторник съобщи, че не е трансформирало позицията си по отношение на френското предложение, показана по време на конференцията в Брюксел предходната седмица, и добави, че щом се стигне до задоволително и за двете страни вид, той ще бъде показан пред македонските институции.

За Скопие има три основни въпроса, отнасящи се до преговорната рамка: изцяло признание на македонския език, историческите въпроси да не бъдат част от преговорната рамка и договарянията да стартират преди вписването на българите, хърватите и черногорците в конституцията, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР