Трябва да се внимава какво се споделя в интернет. Това

...
Трябва да се внимава какво се споделя в интернет. Това
Коментари Харесай

Експерт: Информация от интернет вече има такава сила, че може да накланя везните във всякакви избори

Трябва да се внимава какво се споделя в интернет. Това сподели за Радио „ Фокус “ - Бургас Пламен Шкодров, компютърен експерт във връзка Международния ден за безвреден интернет, който се отбелязва на 10 февруари. „ Никой няма потребност да знае къде се намираме сега, даже и нашите другари.

Трябва да се внимава какво има на назад във времето на фотографията, с кого се споделя информацията, постовете, които се споделят до кого стигат. Това се употребява от хора, които търсят всевъзможен тип жертви “, сподели още Шкодров. По думите му измамите в интернет се случват много постоянно.

“На качените фотоси в интернет не се поставя филтър и те могат да се употребяват от всички. Чрез фотосите може да се види къде живее даден човек, пътувайки, той може да бъде проследен с GPS и така нататък “, добави той. Шкодров сподели още, че от години информацията, качена в интернет, не се трие.

По думите му информацията се маркира като изтрита, само че в действителност това не е по този начин. Информацията, която събират компаниите, е главно да се изпращат по-таргетирани реклами. Това значи повече клипове, доста по-успешен бизнес.

„ За страдание обаче нещата се изкривиха доста през последните години. В момента тази информация има такава мощ, че може да накланя везните да вземем за пример във всевъзможни избори, което е доста рисково “, сподели още Шкодров.

Според него друга заплаха, която се крие в интернет пространството, са реклами, работещи на подсъзнателно равнище като да вземем за пример сглобяване на фотоси на другари и близки, които могат да се употребяват за реклами във фейсбук. „ Това не се схваща от потребителя. Слага се картинка, на която клиентът да има доверие и до нея се поставя някакъв артикул и вероятността да се купи този артикул е по-голяма “, сподели Шкодров. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР