Трябва да се създаде механизъм, чрез който да обясним на

...
Трябва да се създаде механизъм, чрез който да обясним на
Коментари Харесай

Горанов предлага разяснителна кампания за рисковете от застраховки в чужди фирми

Трябва да се сътвори механизъм, посредством който да разбираем на хората, че обезпечителният фонд е използван единствено за територията на България и не може да се употребява отвън нея. Защото върху страната ни има голям напън, над 600 застрахователни сдружения оперират на нашия пазар. Трябва да е ясно на всички, че в случай че подписват контракти с компании, които не са български, рискът да изгубят наградата си при предварително преустановяване на полиците е действителен и няма механизъм на територията на България, който да го покрие. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в Народното събрание.

"Вноските не са за сметка на осигурител, а на застрахования, на данъкоплатеца, тъй като това било квази данъчно обвързване и не би съществувало, в случай че законът не би го предиздвикал. Ако решим със задна дата да покрием подобен риск на компания, която до момента не го е обслужвала, това ще ощети фирмите, които са внасяли вноски, ще ощети българите, които са карани наложително да се застраховат ", изясни Горанов.

Финансовият министър укори Комисията за финансов контрол и гаранционния фонд, че не са влезнали в връзка с кипърския гаранционен фонд още през май, когато е станало ясно, че има проблем.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР