Трябва да се провери дали Мартин Божанов е бил информатор

...
Трябва да се провери дали Мартин Божанов е бил информатор
Коментари Харесай

Николай Стайков пред ВСС: Трябва да се провери дали Божанов е бил информатор или сътрудник на МВР

Трябва да се ревизира дали Мартин Божанов е бил осведомител или е сътрудничил на Министерство на вътрешните работи, сподели по време на чуване пред Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет журналистът и съосновател на фондация „ Антикорупционен фонд “ (АКФ) Николай Стайков, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му Божанов е парадирал със характерен собствен статус.

 

Николай Стайков е поканен да приказва по отношение на информация за частен клуб на Мартин Божанов – Нотариуса, посещаван от магистрати. Преди това беше изслушан и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

 

Стайков добави, че до АКФ е стигнала информация, че Божанов е употребявал наследник буркан в автомобила си, като добави, че би трябвало да се откри дали си го е купил или някой му го е дал. Също по този начин, по думите му, е влизал на паркинга на спецпрокуратурата и спецсъда.

 

Николай Стайков разгласи, че Мартин Божанов е имал 4-5 телефона, като сложи въпроса за какво полицията е разкрила единствено два. Също по този начин сподели, че има данни, че пред клуба, както и пред ресторант „ Осемте джуджета “, са били паркирани полицейски коли. Той уточни, че по негова информация клуб „ SS “ стартира да работи преди към 10 години и в него е работила дамата на Божанов. Николай Стайков уточни, че в диалог с магистрати е схванал, че съществуват членски карти за клуба.

 

Според журналиста моделът на Божанов е включвал подкупване на съдии за назначение на избрани движимости лица до предизвикателство на неплатежоспособност на избрани компании и решение на избрани каузи с огромен веществен интерес. Той добави, че Божанов стартира на „ улично равнище “ с дребни имотни измами, само че уголемява кръга си на въздействие, като издигането му е обвързвано с хора от правосъдната система, на които е залагал и които се издигат до „ едни извънредно високи равнища в правосъдната система “. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР