Трябва да се преосмисли автоматичното назначаване на главен прокурор, когато

...
Трябва да се преосмисли автоматичното назначаване на главен прокурор, когато
Коментари Харесай

Киселова: Ако правителство е свалено с вот на недоверие, не е правилно да стане служебно

" Трябва да се премисли автоматизираното назначение на основен прокурор, когато президентът я връща, да има диспути и да има други кандидатури. През последните две години преобладаваха служебни държавни управления, това провокира ревнивост в политиците. Ако държавно управление е претърпяло избор на съмнение, не е вярно да стане служебно, това опонира на логиката ", сподели пред Нова телевизия доцент Наталия Киселова

Според нея конституционните промени са на чернова, по която се разискват съответни оферти. В началото на идната седмица може да има импортиран план. Въз основа на отрицателния опит се предлага да се раздели Висш съдебен съвет - на съвет, който да дава отговор за съдии, както и прокурорски. Все още няма изрично мнение, че единствено настоящо Народно събрание може да прави конституционни промени ", съобщи тя.

По думите ѝ ще се изтегли пълномощието на президента да назначава с декрет ръководителите на двете висши съдилища и основния прокурор, а това ще остане в компетентността на Висш съдебен съвет.

" Президентът има пълномощия в трите управляващи, по този начин е основана Конституцията, той е орган, който им сътрудничи или ги стопира ", изясни Киселова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР