Трябва да се използват познати технологии за видеонаблюдение, защото няма

...
Трябва да се използват познати технологии за видеонаблюдение, защото няма
Коментари Харесай

Етични хакери: Има опасност от манипулиране на видеонаблюдението на вота

Трябва да се употребяват познати технологии за видеонаблюдение, тъй като няма време за инспекция. Сигурността на записа е значима, тъй като при wifi връзка той може да се редактира. Това обявиха специалисти по киберсигурност  за Нова нюз.

" Всеки стадий в системата на изборния развой би трябвало да предстои на публичен надзор и одит. Провериха се машините и софтуера им. Видеонаблюдението би трябвало да предстои на избрани стандарти, да се ревизира по методология. Има три препоръчани плана - боди камери, елементарни камери и телефони. Боди камерите се поставят в жилетки, а посредством тях човек прави запис. Тъй като няма време, е добре да се заложи на познатото. Това сподели Мирослав Стефанов от Българската асоциация на етичните хакери.

По думите му е добре да се употребяват познати технологии, които записват и излъчват. " Участваме в Обществения съвет към Министерството на електронното ръководство. Казали сме си позициите. Нямаме време за проби, по тази причина да заложим на нещо, което сега работи. Ще бъдат употребявани камери със сим карти, с цел да минават през оператора за повече сигурност ", изясни той. 

Според Атанас Благоев CCTV камерите са най-надеждни.

" Те имат два метода на работа - кабелен и посредством wifi. Ако казусът е в интернет доставчика, това предстои на инспекции. Трябва да уточним какво желаеме - добра картина и бързо идване на запис или бързо идване на запис  и сигурност на записа. Защото той може да се редактира с параболична антена. Ако изберем камера с кабел е най-сигурно, тъй като при операция сигурно е вътрешен човек ", разкри той.

И добави, че в случай че процесът има накърнимост даже в едно устройство, всички останали също са компрометирани.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР