Трябва да разбереш. Повечето хора не са готови да напуснат

...
Трябва да разбереш. Повечето хора не са готови да напуснат
Коментари Харесай

Много поколения трябва да се сменят преди професионалните роби да си намерят друго занимание


„ Трябва да схванеш. Повечето хора не са подготвени да изоставен Матрицата.
И множеството от тях са по този начин подвластни от системата, че ще се борят, с цел да я запазят “.

~ „ Матрицата “

Я, да забележим дали вярно съм схванал:

Хората се оплакват, че по селата и дребните градове няма работа, също се жалват и че родните зеленчуци са изчезнали от пазара и внасяме турски, полски и македонски. Добре. 

Обяснява им се, че зърнарите са изкупили земята и са я покрили със зърно, тъй като по този начин взимат повече дотации, в сравнение с в случай че гледаха домати, да речем, а работа няма, тъй като с 10 индивида работят по 20 000 — 30 000 декара; другите стоят безработни. 

Обяснява им се, че ядат по-скъп самун, тъй като ВЪПРЕКИ дотациите, зърнопроизводителите желаят да продават с по над 20% над цените на международните тържища. И продават, тъй като нямат конкуренция. 

Появява се конкуренция – по-евтино украинско жито; и хората, които се оплакват, че нямат работа, ядат безценен самун и са им изчезнали родните зеленчуци, незабавно застават на страната на зърнарите, единствено тъй като по този начин цакат Украйна и се поставят в услуга на путин и русия. 

Те си показват зърнопроизводителите като някакви хора от народа, които копаят, орат, сеят, а не си ги показват като едри притежатели и мастити капиталисти, окрупнили земите си до размери, каквито в никакъв случай не е имало в България. Това, за което си мислят обаче, са служащите – наети от притежателите. Те не са чак толкоз доста, тъй като – както казахме – за зърнопроизводство ти трябват доста малко служащи. 

Бентлитата и Майбасите не им вършат усещане, пазят ги, само че, като видят джип с украинска регистрация, яхват метлите, че – видите ли – украинските бежанци били богати и по какъв начин не ги е позор да са хем бежанци, хем богати!

Готови са да ядат по-скъп и фалшив самун, с цел да са правилни на кремъл. После викат, че животът е тежък и страната не се грижи за тях. 

...

Излизат след това и въглищарите, изпратили и те личните си служащи, с цел да наподобява „ национален “ митингът, народонаселението скача и тях да ги пази. Ами да – то морето свърши, в този момент фейсбук рицарите са си по къщите и офисите, затворените пътища не им пречат. Ако бяха интернационалните водачи друга ария щяха да пеят или в случай че им предстоеше да идат на море – тогава щяха да кълнат протестиращите. Само че в този момент всичко е тъкмо – поддържат ги. 

На служащите им се дава обещание преквалифициране, ПО-ДОБРА работа и 36 заплати вкупом. Не, те държат да са подземен и да дишат токсини. Защо? Защото работодателят по този начин им е взел страха, че каквото им каже – те имат вяра. Сега споделя, че ще останат на улицата и те му имат вяра. С тапи в ушите водят митинги. 

Светът обаче върви напред. Едно време файтонджиите са останали без работа, тъй като са се появили колите. Имало е и такива, дето са ходили по улиците да палят фенерите вечерно време, само че и те са останали без работа. Светът върви напред. Въглищата завършват, това е. Сега им се оферират 36 заплати и още 15 години работа. Не желаят. Като минат тия години и те са отказали парите, въглищата по този начин или другояче ще престанат да се търсят. И тогава ще би трябвало да идат да питат работодателя си що по този начин се случи и къде са им парите. 

ТЕЦ-овете на въглища нанасят неимоверни вреди по здравето на хората; не им пука. Българинът е измежду водещите смъртници от сърдечно-съдови болести; не им пука. Въздухът ни през зимата наподобява на въздуха към най-замърсените китайски заводи, хората кихат и кашлят, тровят се, насищат се с фини прахови частици, наслагват здравословни проблем върху проблем; не им пука. 

Защо? 

Защото митингите са против държавното управление, което поддържа Украйна и е против путин. И тъй като популистите, които желаят да станат още по-богати, им втълпяват, че това е „ национален “ митинг, единствено тъй като са изкарали служащите си за маниер на митинга. 

Страх ги е от имунизациите, че не знаели какво има в тях, боязън ги е от украинското зърно, че било хевиметълско (с тежки метали, токсини и не знам какво още), само че въглищният въздух, който ги убива (не толкова) постепенно, им е ОК и с наслада си го дишат, с патриотична русофилска горделивост. 

Много ми писна към този момент да пиша за това по какъв начин митологията, маскирана като „ история “, преподавана в учебно заведение потомство след потомство, води до коленопреклонно и самонараняващо обожествяване на поробителя и окупатора. 

500 години османците не са могли да счупят българския дух, за 45 руснаците по този начин го смляха, че и диря не остана от него. И не престават да мелят. Вече със подпомагане от самите плебеи. 

Писна ми да пиша и за прокситата на кремъл, наречени „ предприемачи “, зърнари, въглищари и така нататък, които се пробват да дърпат страната в безпорядък, с цел да се обогатят и с цел да изпълнят заръките на същинския си стопанин в кремъл – в тази ситуация градинския гном с обувките на платформи; в случай че той пукне и различен пристигна – и на него ще му се кланят и извършват заръките. Верни до гроб. България им е последна грижа. 

Но стигнах до злокобното изобретение, че са били прави в миналото хората, казвали, че не можеш да окажеш помощ на човек, който не желае да му се оказва помощ. 

Да гледаш най-голямата страна – русия – най-богата на естествени запаси, а в това време с безпаричен народ с външни клозети, мизерници със остарели лади и москвичи и единствено една шепа олигарси, генерали и цар путя да добруват и да са богати… и да викаш, че и ти искаш от същото тук… не мисля, че на това може да му се помогне. 

В най-богатата на запаси страна би трябвало всички да са богати. Вижте Норвегия – там всеки гражданин е паралия по стандартите на света и Европа. А Норвегия има по-малко находища от прилежаща русия.

В русия би трябвало да са още по-богати от норвежците, нали? А не да се ровят в тиня и пробити пътища с УАЗ-ките и да не могат пералня да си купят. 

В същото време шепа хрантутници на властта се ширят в покои, купуват къщи в чужбина и дерибействат на гърба на страната. И ти да искаш ОТ ТОВА тук и да викаш, че путя щял да те избави от корупцията… 

А това се мултиплицира като нрав – по този начин си възпитават децата. И България се изпълни с родени след 1989 година, които знаят, че „ при соца се е живеело по-добре “ и желаят дружба с русия.

Гордеят се с Левски и Ботев, а не знаят, че и двамата са били съперници на русия и нейната политика по отношение на България. 

Не, не мисля, че това е спасяемо. Минали сме точката, няма връщане, доста генерации би трябвало да се сменят преди професионалните плебеи да си намерят друго занятие. 

_____________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР