Трябва да разберем, че омразата е нещо много опасно. Опасно

...
Трябва да разберем, че омразата е нещо много опасно. Опасно
Коментари Харесай

Равин Менахем Марголин: Политиците да покажат ясно, че няма място за език на омразата

Трябва да разберем, че омразата е нещо доста рисково. Опасно е, тъй като хората, които избират да нараняват други хора, не го вършат, тъй като изпитват ненавист към останалите, а по-скоро не са задоволено от себе си. Когато хората не са задоволени от себе си и показват това против различен човек е извънредно рисково.

Това съобщи в изявление за БГНЕС равин Менахем Марголин, ръководител на Европейската еврейска асоциация. Той беше един от представителите на двудневната интернационалната конференция „ STOP HATE SPEECH “ (Да спрем езика на омразата), която се организира в София.

Равин Марголин изясни, че езикът на омразата доста пъти е насочван в началото към евреите, тъй като е елементарно да се бъдат набелязани точно те. " Когато забележим повишение на антисемитизма това е неприятен знак. Има доста хора, които употребяват насъбраната ненавист вътре в себе си против други хора ", означи той.

Равинът акцентира, че задължението на основния прокурор Иван Гешев да провежда тази конференция демонстрира сериозен ангажимент, който без подозрение ще способства за световната борба против езика на омразата.

" Трябва да има общ механизъм, с който да се борим с антисемитизма, дискриминирането, речта на ненавист и други В последните години виждаме от ден на ден начинания от европейските страни и от Европейски Съюз. Мисля, че другите неща, които се случват по света карат политиците да се концентрират върху други проблеми, тъй като някои хора считат, че това е проблем единствено на евреите. Нашето обръщение е, че би трябвало да погледнем още веднъж към историята, тъй като хората имат навика да повтарят грешките и постъпките си. Омразата, която е изразена в началото към евреите, в никакъв случай не свършва единствено с тях. Това не е само проблем на евреите, казусът е европейски и ние насърчаваме всички европейски държавни управления да се борят с антисемитизма ", безапелационен е той.

Марголин акцентира, че битката с антисемитизма и дискриминирането би трябвало да е общо изпитание на гражданското общество, на политиците, както и на органите на реда. " Политиците би трябвало да покажат ясно, че няма място за език на омразата, прокурорите би трябвало да подхващат законови дейности против тези, които правят сходни дейности, само че и обществото би трябвало да е отдадено на това да постъпи вярно ", означи той.

Равинът разяснява и къде е границата сред речта на омразата и свободата на словото. Той изясни че моментът, в който посланието на един човек може да даде мотивация на различен човек да нарани някого, това се трансформира в алената линия, която разделя речта на омразата и свободата на словото. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР