Трябва да работим заедно за това да идентифицираме всичко, което

...
Трябва да работим заедно за това да идентифицираме всичко, което
Коментари Харесай

Външният министър: След октомври бихме били готови за Шенген

„ Трябва да работим дружно за това да идентифицираме всичко, което нидерландската страна чака да види в един предстоящ отчет във връзка с върховенството на закона в България. Един отчет, който да включва тематиките, които са от техен интерес. Когато този отчет излезе, най-вероятно юни или юли, и някъде след октомври ние бихме били в положение да покрием критериите за влизане в Шенген “.

С тези комплицирани думи външният министър Николай Милков изясни актуалната обстановка пред  млади дипломати от 17 европейски страни, пристигнали у нас на семинар в Сандански. Министърът в действителност сподели, че отчетът на Европейска комисия за готовността ни за Шенген се чака при започване на лятото и след октомври пред България и Румъния вероятно няма да има спънки за влизане в Шенген. Което още на следващия ден ще отрекат от Нидерландия и Австрия, само че да не избързваме.

Милков разяснява и предизвикателствата  пред  интернационалната дипломация към експанзията на Русия против Украйна. Според него най-важни са „ променената среда за сигурност, рецесията в енергетиката и инфлацията “. Милков цитира и данни от немски уебсайт, съгласно който България е на 6-о място в света като размер на военна помощ за Украйна.

По другата животрептуща тематика – Северна Македония – министър Милков съобщи: „ На процедура българско несъгласие (срещу влизането на РСМ в Европейския съюз) няма и това е била постоянно моята позиция. Ние имаме напълно ясна позиция, която е учредена на това, което Европейски Съюз е решил във връзка с тази страна. Когато изпълнят тези условия – спазването на правата на индивида, на асоцииране, битката против езика омразата и закононарушенията от ненавист, тогава пътят им към участие е открит “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР