Трябва да подкрепим кандидата на правителството, в случая Васил Терзиев,

...
Трябва да подкрепим кандидата на правителството, в случая Васил Терзиев,
Коментари Харесай

Борисов подкрепи Васил Терзиев срещу Ваня Григорова в битката за София

Трябва да подкрепим претендента на държавното управление, в тази ситуация Васил Терзиев, колкото и да ми е не от вътрешната страна. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на апела на Кирил Петков за поддръжка на претендента на ПП-ДБ за кмет на София. „ Да ги забележим по-късно какви болшинства ще създадат в столичната община. Публично всеки ден ще запитвам Кирил Петков, в случай че направи уйдурма в Следствен отдел към окръжна прокуратура с тези, другите “, предизвести обаче Борисов от Самоков, оповестява „ 24 часа “.

Той се обърна към ПП-ДБ, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов: „ Още имате време “. „ Както аз изнасилвам партията сега, обърнете се. Понеделник и вторник ще разберем били ли сте откровени. Ако с Българска социалистическа партия сте играли дружно против наши кметове, то ще ви се върне “, закани се водачът на ГЕРБ.

Пред симпатизанти на партията в Самоков той даже цитира статуса на съпредседателя на Политическа партия. „ Г-н Петков е пуснал един пост. Един от дребното случаи, в които съм склонен с него. Обърнал се е към всички десни гласоподаватели, каквито има в Съюз на демократичните сили, Синя София и ГЕРБ. Същото бих споделил и за техните симпатизанти “, сподели Борисов, след което цитира статуса.

„ 3 пъти четох, не видях в написаното от вас да написа Българска социалистическа партия. Тя е издигнала Ваня Григорова и нейният водач Корнелия Нинова бе ваш вицепремиер. Защо пропуснахте Българска социалистическа партия? Защо допускате Българска социалистическа партия да ви поддържа на всички места в страната, да ви поддържа против ГЕРБ? Това почтено и откровено ли е “, сериозен бе водачът на ГЕРБ.

„ За разлика от вас в никакъв случай не съм бил двуличник. В едно държавно управление сме, напълно доминирано от вас. От метода, по който направихме тази сглобка и се явявахме на изборите, слагаме под въпрос и държавното управление и евроатлантическия път на България “, скастри той Петков. „ Имаме да избираме сред алено и тъмночервено в София “, добави Борисов, като акцентира, че същинският избор за десен претендент е завършил предходната седмица с напъните на всички против ГЕРБ.

„ Трябва ли да се подадем на страстта и в персоналното си партийно его да създадем по този начин, че България да тръгне още по-надолу “, попита обаче той. И означи, че хубаво или неприятно, макар че „ всички имаме искания против един или различен министър “, най-малко е ясно, че държи корав курс против агресора Путин, против експанзията в Израел и е за европейско, атлантическо бъдеще на България.

Борисов обаче мъчно приемал думите на ПП-ДБ за наследствена лустрация, тъй като знае „ преимуществата на властимащите по време на комунистическия режим “. И изясни: „ Дори да си бил на 10 година, те живееха по различен метод в центъра на София, хранеха се по друг метод, учеха на разнообразни места, имаха ярко бъдеще. А ние с Цеци Сечанов – казармата в Плевен, изсъхнал ‘леб криехме в шапките, с цел да можем да оцелеем. Такова тежко бе тестването. А той стана служител на реда, аз пожарникар, И толкоз нямаме, а отидохме на дискотека в Боровец. Нямахме пари за бензин, изтичахме си го от Самоков до Боровец, до момента в който тези са се возели, някои с волги и чайки. А мен баща ми завеща 2 стаи в Банкя, а на него баща му апартамент, в центъра на София, който коства милиони. Това не е почтено “, нападна той задочно Терзиев. И изясни за какво го поддържа – „ вършим компромис поради страната и държавното управление, това е по-доброто “.

Минути преди този момент депутатът от ГЕРБ Тома Биков означи, че през последните месеци е имало въпроси „ Ще го има ли ГЕРБ? “. „ Много хора взеха да сместват мечтаното с същинското. Пълните зали и резултатите демонстрираха, че ГЕРБ ще е фактор. Когато „ Продължаваме промяната “ се учредяваха, Асен Василев сподели, че Политическа партия ще е облачна партия – по интернет ще си пишат. По тази причина такава зала не са виждали и до през днешния ден, тъй като са в облаците. Политиката не е единствено да приказваш и да лъжеш хората. Когато приказват за модела ГЕРБ, да знаят – зад нас стоят тези хора – в цялостните зали. С кухи и общи изречения „ модела Борисов “ и модела „ ГЕРБ “, страната и общините стопираха и България остана в нищото “, съобщи Биков.

След това посочи, че за балотажа в София, който е сред Политическа партия и Българска социалистическа партия, очаквал, че ще бъдат помолени за помощ и ще получат „ някакво опрощение за всичко, което последните 3 година се изговори и направи против нас “. „ И тази седмица, от понеделник, хулите и обидите продължиха. Последните дни сътрудниците от Политическа партия развяха знамето на евроатлантизма. Но за разлика от тях, аз помня техния евроатлантизъм от последните 2-3 година Въпросът „ Чий е Крим? “ бе заложен от нашия претендент за президент Анастас Герджиков на сегашния Румен Радев. Тогава Радев отговори „ Крим е съветски “, все пак Политическа партия продължиха да лепят плакати с Кирил и Асен, на които пишеше „ С вас сме, господин президент “. Толкова за техния евроатлантизъм “, сподели Биков.

И акцентира, че Гержиков е бил в пъти по-готин, само че те не са го подкрепили. „ От кмета на София зависят тротоарите, градът да е чист и подкреден. Техният евроатлантизъм е двуличен “, счита той и натърти, че Политическа партия са подпомагали „ Лукойл “. Според него Политическа партия употребявали тематиката, тъй като претендентът им бил от „ тежка алена линия “.

В Самоков изборът е доста явен – ГЕРБ против Българска социалистическа партия, а в София трябвало да се избира сред двама червени претенденти. Това значи, че идващите 4 година София ще върви обратно – където ръководи червен, всичко върви надолу, уточни Биков./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР