Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата

...
Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата
Коментари Харесай

Радев към ПП-ДБ: Склонни ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ или ще повторите сценария отпреди 9 месеца?

Трябва да отбележим, че последните 9 месеца вие носихте цялата отговорност за ръководството. Споразумяхте се с вашите сътрудници да имат един представител в Министерски съвет. Осигурихте си твърда поддръжка на Движение за права и свободи за измененията в Конституцията. Това съобщи държавният глава Румен Радев по време на консултациите за сформиране на държавно управление с „ Продължаваме промяната – Демократична България “. 

Като се върнем 9 месеца обратно, вие успяхте да сформирате ръководство с вашия мандат, само че виждаме, че комплицираните връзки с вашите сътрудници остават. Конституционният законодател е планувал актуалните съвещания, точно, за да подкрепят процеса на съставяне на държавно управление. Също по този начин да се изяснят значими въпроси, сподели още президентът.

Склонни ли сте да продължите по същия път, който поехте, когато сформирахте държавното управление, или въз основата на опита, който натрупахте, сте склонни да преразгледате връзките си с с сътрудниците и към властта. Смятате ли, че ще има механично обединение на оферти от вас меморандум и съглашението на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили? Или отиваме към кардинално нов документ, тъй че да има резистентност и предвидимост на бъдещо ръководството. Готови ли сте да подкрепите първия мандат на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили или при възможен неуспех на договарянията, ще опитате да повторите сюжета от преди 9 месеца месеца – ръководство с вашия мандат?. Най-важният за мен въпрос е имате ли потребност от още време за тези договаряния, попита Радев.

Действително преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска, че това ще нанесе политически вреди. Според нас всичко това си струваше, съобщи министър председателят в оставка акад. Николай Денков.

След 9 месеца имаме признати два бюджета, имаме измененията в Конституцията, имаме насърчаване на капиталовите планове и отпушване на съществени проблеми, свързани с енергийния преход, обезпечаване на финансиране на засегантите райони, отечете Денков.  Много е значимо, че имаше схващане от другата страна, че договарянията би трябвало да стартират с полемика за промените, които още не са приключен и задвижването на регулаторите и контролните органи, които не работят , сподели още Денков.

Отношенията са комплицирани, никой не е очаквал, че ще бъде елементарно. Дали ще продължим, зависи от това по какъв начин ще наподобява съглашението за ръководство оттук насетне. Започнахме договаряния, има значителен прогрес, само че до момента в който не е контрактувано всички, би трябвало да продължим напъните, уточни още министър председателят в оставка.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР