Трябва да излезем от тази криза заедно и Планът на

...
Трябва да излезем от тази криза заедно и Планът на
Коментари Харесай

Станишев: Планът на ЕК за възстановяване е правилен

Трябва да излезем от тази рецесия дружно и Планът на Европейска комисия за възобновяване след рецесията е стъпка в вярната посока. Това сподели президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в изявление за Дарик радио.

„ От тази рецесия или ще излезем дружно и ще изплуваме в една лодка, или един след различен от най-слабите стопански системи ще потъваме и пропадаме, а това не трябва да се позволява. При сриване на стопанската система на една, втора трета страна ще се получи домино резултат, който ще засегне и най-силните стопански системи в Европейски Съюз “, добави той.

Станишев подсети, че бюджетът на Европейския съюз се образува от единствено 1 % от брутния народен артикул на страните-членки и по тази причина не е допустимо пари да се дават непрестанно по всяко направление.

„ Сравнете с националния бюджет. Много постоянно упованията и действителностите се разминават. Всички споделят Европейски Съюз да направи едно или друго, да обезпечи пари. Откъде пари? Все едно да кажеш на държавното управление в нашата страна, ето, имаш 1 % от Брутният вътрешен продукт, оправи здравния бранш, помогни на хората, които губят работа, прави инфраструктура. Това не е реалистично “, изясни водачът на ПЕС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР